Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΒΕ
Θα αντιπαλέψουμε τις αντιλαϊκές επιλογές

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και η σημερινή όχι μόνο υλοποιούν στο ακέραιο τις υποδείξεις - αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και τις χρησιμοποιούν ως άλλοθι για τη δικαιολόγηση κάθε αντιλαϊκού μέτρου που παίρνουν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ που απαιτεί νέα αντεργατικά μέτρα.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη «στην κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, περιορίζοντας στα ευτελέστερα επίπεδα μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και υπερωρίες». Επίσης, η ένταση της επιθετικότητας εκφράζεται μέσα από το πετσόκομμα των κονδυλίων «του κοινωνικού προϋπολογισμού και την εξαφάνιση κάθε ίχνους προνοιακής πολιτικής». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η Ομοσπονδία δηλώνει ότι «το κίνημα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων θα αντιπαλέψει με όλες τις μορφές πάλης τις άθλιες αντιλαϊκές - αντικοινωνικές επιλογές που διευρύνουν το χάσμα της κοινωνικής ανισότητας, την αβεβαιότητα και ανασφάλεια που διακατέχει χιλιάδες συνταξιούχους μας που επί σειρά ετών βιώνουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό και την πιο βάρβαρη απαξιωτική μεταχείριση υπό καθεστώς ληστρικής αναδιανομής του εθνικού εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας».

Και βέβαια, καταλήγουν, δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις των Διεθνών Οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι και οι ωμότατες παρεμβάσεις του ΣΕΒ, των κεφαλαιοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ