Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση τιμής στο Λαζαρέτο

Τα παραρτήματα Κέρκυρας της ΠΕΑΕΑ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν, την Κυριακή 25.9.2005, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 118 εκτελεσμένους της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που στην πλειοψηφία τους ήταν νέα παιδιά και έπεσαν στο Λαζαρέτο την περίοδο 1947-1949.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας, για να τιμήσουμε τους εκτελεσμένους ήρωες. Αναχώρηση από την πλατεία Κάνιγγος, Σάββατο 24/9 ώρα 7 το πρωί και επιστροφή στις 26/9. Για συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210/8834296 -8831368.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, οι αγωνιστές αυτοί πάλεψαν κατά των Ιταλών φασιστών κατά την κατοχή για την απελευθέρωση της χώρας, για μια Ελλάδα της Λαοκρατίας και της Δημοκρατίας. Και θέλησαν να κάνουν πράξη τα οράματά τους μετά την κατοχή. Ομως, το ξενόδουλο μεταπελευθερωτικό καθεστώς, οι Εγγλέζοι και Αμερικανοί ιμπεριαλιστές δε μπορούσαν να ανεχθούν το «έγκλημα» αυτό και τους σκότωσαν.

Το όραμα, ωστόσο, των αγωνιστών παραμένει και σήμερα επίκαιρο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Και ο αγώνας τους αυτός αποτελεί, σήμερα, φάρο στους αγώνες του ελληνικού λαού.

Καλείται ο κερκυραϊκός λαός να δώσει μαζικά το «παρών» στην εκδήλωση και να τιμήσει, όπως αρμόζει, τους αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ