Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9284

«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της «Ολυμπιακής»

Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές τους, εμφανίζοντας την ιδιωτικοποίηση ως φιλολαϊκή λύση, ενώ πρωτοστάτησαν στην απαξίωση της «Ολυμπιακής»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής», να αντισταθούν στο ξεπούλημα της επιχείρησης και να απεγκλωβιστούν από τις αυταπάτες που καλλιεργούν η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, έκανε χτες το ΚΚΕ. Καλεί τους εργαζόμενους, επίσης, να συντονίσουν την πάλη τους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής (εργασιακά, ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις άλλων ΔΕΚΟ κλπ.) που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις γύρω από την «Ολυμπιακή», το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος:

  • Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη κοροϊδία των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» από την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους συνδικαλιστές τους, που ενώ πρωτοστάτησαν στην απαξίωση της ΟΑ, τώρα εμφανίζουν την ιδιωτικοποίηση ως φιλολαϊκή λύση.
  • Υπογραμμίζει πως μία είναι η προς όφελος των εργαζομένων λύση: «να σταματήσει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της ΟΑ. Κανένας διαμελισμός, κανένα τμήμα να μην πουληθεί ή να κλείσει» και «να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων της. Μονίμων και εκτάκτων».
  • Επαναλαμβάνει τη θέση του Κόμματος, τονίζοντας πως «το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της ύπαρξης Δημόσιας και μόνο ΟΑ, ενταγμένης σε έναν κρατικό ενιαίο φορέα μεταφορών που θα λειτουργεί προς όφελος του λαού. Με ασφάλεια, φτηνό εισιτήριο και σύγχρονη εξυπηρέτηση».


ΣΕΛ.  11

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Λιγοστές οι θέσεις, ακριβά τροφεία

Με σημαντικά προβλήματα «υποδέχτηκαν» οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων τα μικρά παιδιά των εργαζομένων. Χιλιάδες παιδιά, νήπια και βρέφη, δεν έχουν ακόμη βρει μια θέση και οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να αναζητήσουν λύση στους ιδιωτικούς σταθμούς, πληρώνοντας αδρά. Πάνω από 1.243 αιτήσεις απορρίφθηκαν, ενώ όσες οικογένειες εργαζομένων στάθηκαν τυχερές, πρέπει να πληρώσουν τροφεία, αυξημένα κατά 200% τα τελευταία δύο χρόνια!


ΣΕΛ.  17


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ
Εγκλημα η συμμετοχή στους αγώνες!

Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά δικαστικά χρονικά, τέσσερις νέοι καταδικάστηκαν επειδή συμμετείχαν - ως μαθητές τότε - στις μαθητικές κινητοποιήσεις, το Δεκέμβρη του 2000


ΣΕΛ.  12   -   13
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αντιεπιστημονικές δοξασίες... ανώτατης εκπαίδευσης

Την «ανωτατοποίηση» τεσσάρων εκκλησιαστικών σχολών προτείνει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα


ΣΕΛ.  14
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ραμμένο στα μέτρα των εφοπλιστών

Τη συνέχιση του διαλυτικού έργου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την ικανοποίηση των εφοπλιστικών αξιώσεων εξασφαλίζει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη Ναυτική Εκπαίδευση


ΣΕΛ.  21
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Απατεωνιές και αισχροκέρδεια

Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εξαπατούσαν τους καταναλωτές με μεγαλύτερες τιμές στο ταμείο απ' ό,τι στο ράφι ή πωλούσαν τρόφιμα με ληγμένη ημερομηνία


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ