Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Δημόσια κέντρα περίθαλψης των ηλικιωμένων

Καταγγέλλει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών για υποκρισία και αποποίηση ευθυνών, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών

Η κατάσταση στα γηροκομεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αφήνουν τους ηλικιωμένους στο έλεος των επιχειρηματιών και των διάφορων φιλανθρωπικών οργανώσεων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) με αφορμή τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα μετά από ελέγχους της Νομαρχίας Αθηνών.

«Και μετά τα αποτελέσματα, κυβέρνηση και Νομαρχιακή Αρχή, κάνουν ελέγχους, ελέγχοντας στην ουσία τον εαυτόν τους, παραπλανούν το λαό, αποκρύπτοντας τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα, υπογραμμίζει η ΝΑΣ. Προσπαθούν, συνεχίζει, να αξιοποιήσουν τους ελέγχους για να καλύψουν τις ευθύνες από την πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και της Νομαρχιακής Αρχής».

«Τώρα ανακάλυψαν τα προβλήματα;» θέτει το ερώτημα η ΝΑΣ και απαντά: «Ασφαλώς όχι. Και μετά τους ελέγχους τι; Οπως και στο παρελθόν με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα με κυβέρνηση ΝΔ και Νομάρχη ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι θα διωχτούν όσοι δεν εναρμονίζονται με το νόμο. Για ποιους νόμους μιλάνε; Και τι περιμένουν να αλλάξει με την "αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου" αφού δεν αλλάζει η πολιτική που δίνει γην και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο;».

«Πρόκειται, επισημαίνει η ΝΑΣ, για υποκρισία και αποποίηση ΤΩΝ ευθυνών, ενόψει μάλιστα και των επερχομένων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Αυτή την τακτική κι αυτή την πολιτική, την καταγγέλλουμε στο λαό και ζητάμε να την καταδικάσει. Επιχειρηματική δράση και εξασφάλιση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων είναι πράγματα άκρως αντίθετα. Επιχειρηματική δράση και εξασφάλιση φροντίδας και αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους ηλικιωμένους δε γίνεται».

«Απαιτείται ολόπλευρη στήριξη των ηλικιωμένων μέσα από δημόσιες δομές» τονίζει η ΝΑΣ που «συντάσσεται και παλεύει μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία και πρόνοια, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης κάθε είδους στους τομείς αυτούς».

Η ΝΑΣ διεκδικεί δημόσια κέντρα περίθαλψης ηλικιωμένων ανοιχτής ή κλειστής προστασίας και κατ' οίκον υποστήριξή τους. Ολες αυτές οι δημόσιες δομές θα ανήκουν σε ένα κεντρικά σχεδιασμένο σύστημα πρόνοιας, θα χρηματοδοτούνται πλήρως απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και θα διασφαλίζουν μόνιμη και σταθερή δουλιά σε όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ