Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ»
Ταξιδεύει με πρόβλημα στον καταπέλτη

Με κοίλωμα στον καταπέλτη του ταξιδεύει από χτες το 28χρονο επιβατηγό - οχηματαγωγό ακτοπλοϊκό πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», με ό,τι σημαίνει αυτό για την πλήρη στεγανότητά του.

Στις 6.30 περίπου χτες το πρωί, το καράβι, κατά τη διάρκεια χειρισμών προσέγγισης στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, έπεσε πάνω στο προστατευτικό τοιχίο του λιμενοβραχίονα, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί ο καταπέλτης. Νωρίτερα, είχε προσπαθήσει να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ευδήλου, που ήταν και ο κανονικός προορισμός του πλοίου, χωρίς να τα καταφέρει. Να σημειωθεί ότι κατά το ΥΕΝ για όλα αυτά τα χτεσινά προβλήματα του πλοίου ως κύρια αιτία αναφέρει τις καιρικές συνθήκες, δίνοντας ανέμους έντασης 8 μποφόρ.

Το πλοίο κατάφερε, τελικά, να δέσει στο λιμάνι του Αγ. Κηρύκου και να αποβιβάσει τους 86 επιβάτες που είχαν προορισμό την Ικαρία, όμως παρά τις καιρικές συνθήκες που σύμφωνα με το ΥΕΝ προκάλεσαν τα προβλήματα στο πλοίο και μάλιστα μέσα στο λιμάνι, του δόθηκε άδεια απόπλου να βγει μεσοπέλαγα συνεχίζοντας το ταξίδι του για Καρλόβασι και Βαθύ Σάμου με περίπου 200 επιβάτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ