Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Σε ... «θεσμικούς» ακόμα 10%

Τη διάθεση επιπλέον ποσοστού, περίπου 10% των μετοχών του ΟΤΕ, σε ξένους «θεσμικούς επενδυτές», στα κοράκια δηλαδή των χρηματαγορών, αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Οπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η απόφαση αυτή αποτελεί «ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων».

Η διάθεση των μετοχών με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, άρχισε προχτές από τις αγορές της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου και λήγει σήμερα Πέμπτη. Οι μετοχές που διατίθενται περιήλθαν το καλοκαίρι στην κατοχή του Δημοσίου, μετά τη λήξη παλιότερου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Μετά την πώληση και αυτού του «πακέτου» οι ιδιώτες θα κατέχουν πλέον το 63% των μετοχών του Οργανισμού. Στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εκτιμούν ότι από την πώληση των μετοχών, το Δημόσιο θα εισπράξει 800 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, το 1/5 από το συνολικό κόστος, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» στον ΟΤΕ, θα καλυφθεί με τη μεταβίβαση ποσοστού 4% των μετοχών του ΟΤΕ στο ταμείο των εργαζομένων (ΤΑΠ - ΟΤΕ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ