Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Ακυβέρνητο «πλοίο»

ΛΙΜΑ.--

Την παραίτηση όλου του Υπουργικού Συμβουλίου απαίτησε χτες ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεχάντρο Τολέδο, κατόπιν της παραίτησης που υπέβαλε ο πρωθυπουργός Κάρλος Φερέρο.

Η παραίτηση Φερέρο προκλήθηκε λίγα μόλις λεπτά από την ανακοίνωση του Τολέδο ότι διορίζει ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, αλλά στενό συνεργάτη του, τον Φερνάντο Ολιβέρα, στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Πάντως, από το γραφείο του Φερέρο εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει ότι παραιτήθηκε, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της ενέργειας αυτής.

Ο Κάρλος Φερέρο, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία το Δεκέμβρη του 2003, θα έπρεπε να παραιτηθεί στις αρχές Οκτώβρη, προκειμένου να έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στις εκλογές τον Απρίλη.

Ωστόσο, η παραίτησή του την Πέμπτη αποτέλεσε έκπληξη και προκάλεσε τις εξελίξεις για την απαίτηση παραίτησης όλου του Υπουργικού Συμβουλίου. Και εάν επισήμως ο λόγος είναι «η σωστή προετοιμασία για τις εκλογές», εντούτοις η κρίση, η πολλοστή στην κυβέρνηση του Περού, ήταν αναμενόμενη ...και αντανακλά τα αδιέξοδα της πολιτικής όχι μόνο του Τολέδο - που θεωρείται ο λιγότερο λαοφιλής Πρόεδρος σε όλη τη Λατινική Αμερική - αλλά και όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν και έχουν οδηγήσει τη χώρα των Ινκας στα πρόθυρα της κατάρρευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ