Σάββατο 13 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Διμερείς συναντήσεις

Σειρά διμερών συναντήσεων πραγματοποιεί με άλλες οργανώσεις η ΚΝΕ, με αφορμή το 16ο ΠΦΝΦ. Στη συνάντηση που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με τους συντρόφους της SDAJ (Σοσιαλιστική Εργατική Νεολαία Γερμανίας), το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι εξελίξεις στα μέτωπα της Παιδείας και της Εργασίας. Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αμοιβαίας φιλίας, καθώς οι δύο οργανώσεις έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες.

Τα μέτωπα που ανοίγονται, τέθηκαν στο τραπέζι της ανταλλαγής εμπειρίας, για να διαπιστωθεί ότι τα μέτωπα που ανοίγει η κάθε οργάνωση είναι λίγο ως πολύ κοινά. Το συμπέρασμα ήταν πως, παρ' όλες τις διαφορετικές εκφράσεις τους, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις θίγουν με τον ίδιο τρόπο τα δικαιώματα και το μέλλον της νεολαίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε για το ΠΑΜΕ, τους λόγους που συγκροτήθηκε, τα αιτήματά του, τις μεθόδους δουλιάς, την ανταπόκριση του κόσμου. Εκείνο που τόνισαν οι σύντροφοι της SDAJ είναι ότι, στη Γερμανία αντιμετωπίζουν μια παρόμοια κατάσταση όχι μόνο στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και στο ότι οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος δεν έχουν διάθεση να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ