Σάββατο 30 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΕΡΑ ΣΤΑ ... ΠΑΝΙΑ

ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «Η μεγαλύτερη πυροσβεστική δύναμη του κόσμου δεν μπορεί να σταματήσει μια σχεδιασμένη και προγραμματισμένη καταστροφή... Γιατί ναι, κι αυτή η πυρκαγιά ήταν σχεδιασμένη και προγραμματισμένη. Ηταν μια πυρκαγιά που απελευθέρωσε χιλιάδες στρέμματα δασικών και ημιδασικών εκτάσεων... Γιατί ναι, και ύστερα από αυτή την πυρκαγιά, για την οποία θα χυθούν πολλά κροκοδείλια δάκρυα, δεκάδες σπίτια, σπιτάκια, βίλες και παράγκες θα ξεφυτρώσουν, χιλιάδες τόνοι μπετόν θα χυθούν. Και μετά "εκβιαζόμενη" από το... λαϊκό αίτημα η Πολιτεία θα δώσει φως και νερό και θα νομιμοποιήσει το μπετόν που θα χυθεί στην πρώην δασική έκταση. Ετσι χτίστηκε η Πεντέλη, ο Υμηττός, ολόκληρα βουνά σ' όλη την Ελλάδα, έτσι χάσαμε τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου, έτσι κυκλωθήκαμε από το μπετόν...» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ: «Ο στόχος για σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων με την υπόλοιπη Ευρώπη έχει αντικατασταθεί με μέτρα και πολιτικές τα οποία οδηγούν σε μια σύγκλιση προς τα κάτω στα Βαλκανικά επίπεδα» (η τοποθέτηση του Γ. Δραγασάκη του ΣΥΝ για το εργασιακό - στην «ΑΥΓΗ»).

ΕΛΑΛΗΣΑΝ: «"Ροδούλα, κορίτσι μου, όταν θα παντρευτείς κι εσύ να δούμε σε ποια χώρα θα πας να κάνεις τον γάμο σου". Μετά απλώθηκε σιωπή» (ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δαηλάκης για τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ζήση, στη διάρκεια της συζήτησης για το εργασιακό - παραπολιτικό στα «ΝΕΑ»).

ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ: «Η πεποίθηση της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου για τα οφέλη από την πλήρη ένταξη, αλλά και ενδιάμεσα από αυτή καθαυτή την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δεν κλονίζεται εύκολα ούτε επηρεάζεται από δημοσκοπήσεις. Στρατηγικά, αμφότεροι θεωρούν πως η σύνδεση του ισχυρότερου μουσουλμανικού κράτους της ΝΑ λεκάνης της Μεσογείου και κρίσιμου γεωπολιτικά συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ με την ΕΕ είναι υψίστης σημασίας στόχος. Εχουν δίκιο, αλλά από την οπτική γωνία Αθηνών και Λευκωσίας αυτό το "δίκιο" δεν μπορεί να υπερισχύει των πάντων, μηδέ του Διεθνούς Δικαίου ή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών εξαιρουμένων!» (η Μαριάνα Πυργιώτη στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ