Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μπλόκα, πορείες, καταλήψεις παντού!

Avaton

Με μπλόκα, πορείες, καταλήψεις και αποχές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ ήδη έχουν ορίσει επόμενο κορυφαίο σταθμό της δράσης τους τα παμμαθητικά συλλαλητήρια που οργανώνονται σε όλες τις πόλεις της περιοχής, στις 16 Δεκέμβρη. Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές έχουν ήδη ορίσει το αγωνιστικό τους ραντεβού με τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς την επόμενη Πέμπτη στις 16 του μήνα, στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης από τους μηχανισμούς καταστολής. Ετσι στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος του Ευκλείδη συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς, προχωρώντας σε καταλήψεις, αποχές και αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς της οδού Παπαναστασίου. Χτες οι μαθητές των 7 σχολείων του σχολικού συγκροτήματος που μετείχαν στην κατάληψη βρέθηκαν υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών, που από το πρωί είχαν περικυκλώσει τον Ευκλείδη, επιδιώκοντας να εισβάλουν στο κτίριο και να σπάσουν την κατάληψη. Οι μαθητές μετά από κοινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να μην τους ανοίξουν την είσοδο παρά τις απειλές της Αστυνομίας πως θα τους φέρουν τον εισαγγελέα. Σε κατάληψη και αποχές από τα μαθήματά τους προχώρησαν επίσης οι μαθητές του 8ου, 9ου, 5ου και 1ου Ενιαίου Λυκείου.

Στο μεταξύ με μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, χθες, απάντησαν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης οι μαθητές της Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα του 1ου Ενιαίου Λυκείου, του 1ου και του 3ου ΤΕΕ. Στο μεταξύ ο διευθυντής του 2ου ΕΛ κ.Φυλαχτός απείλησε με αποβολές τους μαθητές, που προχώρησαν χτες σε ψηφοφορία προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις τους, ενώ δεν παρέλειψε να τους «ενημερώσει» πως θα τους φέρει και τον εισαγγελέα. Σε κατάληψη και αποχή από τα μαθήματά τους συνεχίζουν να βρίσκονται οι μαθητές των 5 Λυκείων της Πτολεμαΐδας.

Για τρίτη συνεχή μέρα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν και οι μαθητές των τριών ΤΕΕ των Γιαννιτσών, που απέχουν από τα μαθήματά τους. Σε κατάληψη αποφάσισαν να προχωρήσουν οι μαθητές του 1ου ΕΛ της πόλης.

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους οι μαθητές της Μακεδονίας προχωρούν καθημερινά σε καταλήψεις των σχολικών κτιρίων και μαζικές αποχές από τα μαθήματά τους. Ετσι κλειστά παρέμειναν και χτες τα πέντε Λύκεια και το 3ο Γυμνάσιο της Φλώρινας, τα δύο Λύκεια του Αμύνταιου και το Γυμνάσιο της Μελίτης, δύο Λύκεια των Γρεβενών, πέντε Λύκεια της Βέροιας, δύο της Αλεξάνδρειας και δύο της Νάουσας. Επίσης το 1ο ΤΕΕ της Κατερίνης και το ΕΛ Αιγινίου, το 1ο ΤΕΕ Σερρών και τα Λύκεια των Νέων Μουδανιών, της Αρναίας και του Πολυγύρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με κινητοποίηση απάντησαν στην αστυνομική εισβολή(2013-10-09 00:00:00.0)
Σε κατάληψη για τη θέρμανση(2004-03-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στη διεκδίκηση ουσιαστικής μόρφωσης(2000-11-23 00:00:00.0)
Με μπλόκα και πορείες συνεχίζουν(1999-12-14 00:00:00.0)
Επιμένουν στον αγώνα(1999-01-19 00:00:00.0)
Οι συνελεύσεις αποφασίζουν συνέχιση του αγώνα(1999-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ