Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αθώοι οι 5 αγρότες

Αθώοι κρίθηκαν οι 5 αγρότες από τη Δυτική Θεσσαλονίκη που δικάστηκαν χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον τους η διοίκηση του ΚΤΕΛ Κιλκίς και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, υποδεικνύοντάς τους ως υπεύθυνους για το κλείσιμο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κατερίνης στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων το Δεκέμβρη του 1996, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια κερδών τους (διαφυγόντα κέρδη).

Στο πλευρό των αγροτών, τόσο μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο όσο και έξω από αυτό, βρέθηκαν δεκάδες συναγωνιστές. Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης είχαν ανοίξει ένα πανό στην είσοδο των δικαστηρίων με το οποίο απαιτούσαν να σταματήσουν τα στημένα αγροτοδικεία που μόνο στόχο έχουν την τρομοκράτηση της μικρομεσαίας αγροτιάς και την αποθάρρυνσή της από τη διεκδίκηση λύσεων στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Κατηγορούμενοι ήταν οι Α. Πασχαλούδης, Γ. Ρίσκος, Κ. Ζακαλκάς, Σ. Παρλαπάνης και Σ. Σαλιάκης, μέλη όλοι τους τότε (1996) της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν αστυνομικοί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να στηρίξουν το κατηγορητήριο. Γεγονός που όπως φάνηκε δυσαρέστησε ορισμένους από τους δικαστές της έδρας. Ο πρόεδρος μάλιστα, Ελ. Ζάρας, προσπαθώντας να προκαλέσει τους κατηγορούμενους στη διάρκεια της απολογίας τους, χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις τους «ακραίες μορφές αγώνα», τους κατηγόρησε πως «δεν έχετε τα κότσια να αναλάβετε τις ευθύνες σας», για να καταλήξει με τη φράση «όλους καλοζωισμένους σας βρίσκω».

Οι αγρότες απάντησαν πως τα προβλήματα είναι αυτά που τους βγάζουν στους δρόμους του αγώνα και έτσι θα συνεχίσουν έως ότου βρουν το δίκιο τους, έως ότου μπορούν να ζουν από τη γη τους χωρίς τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και των κατασχέσεων που έρχονται ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ