Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για την αγορά του Βόλου

Το θέμα της λειτουργίας της περιφερειακής αγοράς του Βόλου (ΣΚΟΠ) έφερε για δεύτερη φορά το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πατάκης. Να σημειωθεί ότι για το ζήτημα αυτό βουλευτές του ΚΚΕ είχαν καταθέσει στη Βουλή την υπ' αριθμ.5861/6-3-2000 Ερώτηση, η οποία δεν απαντήθηκε.

Στην Ερώτηση τονίζεται: «Αγανακτισμένοι είναι οι παραγωγοί λαχανικών της Μαγνησίας, οι οποίοι εκτός από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία της που "σπάει κόκαλα"». Και, οι βουλευτές του Κόμματος, εξηγούν: «Στη Μαγνησία τη δεκαετία του 1980 κατασκευάστηκε περιφερειακή αγορά (ΣΚΟΠ) για την οποία δαπανήθηκαν εκατοντάδες δισ. δραχμές, με σκοπό να στεγάσει τη συγκέντρωση και διακίνηση των οπωροκηπευτικών όλης της περιοχής. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η περιφερειακή αγορά παραμένει κλειστή, ενώ οι παραγωγοί λαχανικών συγκεντρώνουν την παραγωγή τους στις παρειές του ξεροπόταμου Κραυσίδωνα, έξω από την πόλη του Βόλου. Εκτεθειμένοι σ' όλες τις καιρικές συνθήκες και σε εντελώς ακατάλληλο χώρο, από πολλές απόψεις, πωλούν τα προϊόντα τους λίγες δεκάδες μέτρα από την κλειστή περιφερειακή αγορά».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, γιατί τόσα χρόνια δε λειτουργεί η περιφερειακή αγορά του Βόλου. Επίσης, ρωτούν γιατί δεν προχώρησε η κυβέρνηση στη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ