Σάββατο 16 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μαζική δράση ΤΩΡΑ!

Αμεση απάντηση στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης, δίνουν οι ταξικές δυνάμεις, με συλλαλητήριο που διοργανώνουν στην Αθήνα, την Τρίτη 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Συγκέντρωση την ίδια μέρα και στη Θεσσαλονίκη

Αμεση είναι η απάντηση των ταξικών δυνάμεων στα νέα κυβερνητικά μέτρα, με τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αμεση είναι η απάντηση των ταξικών δυνάμεων στα νέα κυβερνητικά μέτρα, με τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη ενάντια στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην κατάργηση του οχτάωρου και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής, ενάντια στην εκμετάλλευση και τη μισθωτή σκλαβιά, απευθύνει το ΠΑΜΕ, μετά τη χθεσινή κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διευθέτηση και τη μείωση της αμοιβής των υπερωριών. Δίνοντας μια πρώτη και άμεση απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, οι ταξικές δυνάμεις της Αθήνας καλούν σε πανεργατικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.

Την ίδια μέρα, σε συλλαλητήριο καλεί και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Παράλληλα, οργανώνονται εξορμήσεις και συζητήσεις στους χώρους δουλιάς για την αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα των νέων μέτρων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας διοργανώνουν τη Δευτέρα πικετοφορίες στο Αιγάλεω, στη Ν. Ιωνία και την Καλλιθέα στις 7.30 μ.μ. και στις 7.00 μ.μ. στο «Χόντος Σέντερ» στο κέντρο.

Η ζωή θα γίνει ανυπόφορη

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ τονίζει ότι και με τα νέα μέτρα «η κατάσταση στους χώρους δουλιάς, η ζωή των εργαζόμενων θα γίνει ανυπόφορη. Μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλιάς, επικίνδυνη φθορά της εργατικής δύναμης, περισσότερα εργατικά ατυχήματα. Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Η αύξηση του εργάσιμου χρόνου θα μειώσει κι αυτόν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και θα διαλύσει την προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργατών και των εργατριών, θα βάλει πρόσθετα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Η αντεργατική πολιτική, τα αντεργατικά μέτρα χτυπούν ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους, υπονομεύουν το μέλλον τους, τους στερούν το δικαίωμα να δημιουργήσουν οικογένεια, βάζουν αξεπέραστα εμπόδια στα νέα ζευγάρια.

Χειροτερεύει συνεχώς η θέση της εργαζόμενης γυναίκας, που πάνω της δοκιμάζονται οι πιο ακραίες μορφές εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Οι εργάτες και οι εργάτριες δεν μπορούν να αποδεχτούν αντεργατικά μέτρα, εργασιακό μεσαίωνα, στο όνομα της απασχόλησης. Δεν μπορούν να πούνε "σφάξε με αγά μου να αγιάσω". Τα κυβερνητικά ψευδολογήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά.

Ολα τα αντεργατικά μέτρα έχουν επιβληθεί στο όνομα της αύξησης της απασχόλησης, αλλά η ανεργία αυξάνεται. Και η κατάσταση θα χειροτερεύσει, όσο θα συνεχίζεται η κυριαρχία του κεφαλαίου, που χρησιμοποιεί συνεχώς και λιγότερη ζωντανή εργασία.

Η πείρα δείχνει ότι όσο εντείνεται η εντατικοποίηση της δουλιάς και αυξάνεται η απλήρωτη δουλιά, οι επιχειρηματίες βολεύονται, δεν κάνουν προσλήψεις.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση. Καθημερινή απάντηση και αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές, δημαγωγώντας για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους. Οργάνωση, ανάπτυξη της ταξικής πάλης, μαζική απομάκρυνση από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ενίσχυση του ΠΑΜΕ και των ταξικών Συνδικάτων. Αυτό θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας».

Συνένοχη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι συνένοχη», τονίζει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. «Η συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο, με την κυβέρνηση, το ΣΕΒ και την πλειοψηφία των διοικήσεων των Συνομοσπονδιών των ΕΒΕ και των μεγαλεμπόρων (που ταυτίζονται με το ΣΕΒ), η στήριξη της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου, με άλλοθι την εφαρμογή του μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις είναι "βούτυρο στο ψωμί" των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα με στόχους πάλης που απαντούν στην επίθεση και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Ακολουθεί τακτική "ντουφεκιάς" για την εκτόνωση των αντιδράσεων.

Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η αποδυνάμωσή τους, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και η ενίσχυση του ΠΑΜΕ είναι προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος σε αγωνιστική - ταξική κατεύθυνση. Σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαία η οργάνωση στα συνδικάτα, στους χώρους δουλιάς, η συγκρότηση επιτροπών αγώνα. Είναι επιτακτικά αναγκαία η ενίσχυση της δράσης των σωματείων με πρωτοβουλίες που θα βοηθούν στην ενημέρωση, τη συμμετοχή των εργαζόμενων στη δράση, στην ανάπτυξη των αγώνων».

Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη

«Με όλες μας τις δυνάμεις, δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου, ενάντια στη διευθέτηση και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Παίρνουμε μέτρα, ανοίγουμε πόλεμο για να ακυρωθεί η διευθέτηση στην πράξη, να μην περάσει στους χώρους δουλιάς. Υπερασπιζόμαστε το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με όλα τα μέσα.

  • Καμιά διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου - ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων.
  • ΟΧΙ στη μείωση της υπερωριακής αμοιβής.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου. Υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας.
  • 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ - Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ.
  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες, 50 και 55, αντίστοιχα, για τα Βαρέα- Ανθυγιεινά», καταλήγει το κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ