Παρασκευή 15 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
«Οχι» στο εξοντωτικό ωράριο

Τις δυνατότητες αντίστασης και αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος στην καταιγίδα των «διαρθρωτικών αλλαγών», «καταγράφουν» οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Παρά τη σύμπλευση και από κοινού στήριξη των αντιλαϊκών νομοσχεδίων από κυβέρνηση και ηγεσία ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων αρνείται να πειστεί ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είτε είναι μονόδρομος είτε γίνονται για το καλό τους, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της VPRC για λογαριασμό του «Σκάι», η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται αντίθετη με την εξοντωτική ρύθμιση για το ωράριο των καταστημάτων. Συγκεκριμένα, αντίθετο με το νέο ωράριο εμφανίζεται το 52% των ερωτηθέντων, ενώ σύμφωνο το 29%. Το 19% ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, που τις προηγούμενες μέρες διατυμπάνιζε ότι «η πλειοψηφία του κόσμου στηρίζει τη ρύθμιση», όταν κλήθηκε χθες να σχολιάσει το παραπάνω «εύρημα», προτίμησε να ...σφυρίξει αδιάφορα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι «η εμπλοκή των δύο θεμάτων, ωραρίου καταστημάτων και διευθέτησης του χρόνου εργασίας, έχει δημιουργήσει κάποιου είδους σύγχυση σε ορισμένους από τους πολίτες»(!).

Οσον αφορά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, το 32% πιστεύει ότι τα μέτρα είναι μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση, το ίδιο ποσοστό πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 29% λέει ότι «δε γνωρίζω, δεν απαντώ».

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εισπράττει τη «φθορά» από τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί. Το 43% θα ψήφιζε σήμερα το κόμμα της ΝΔ (στις 6-7 Ιούνη ήταν 43,5%), 39% το ΠΑΣΟΚ (38%), ενώ 7% το ΚΚΕ (7%), 4,5% τον ΣΥΝ (5%), 3,5% το ΛΑΟΣ (3%).

Ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 48% των ερωτηθέντων, σταθερό παραμένει το ποσοστό που προτιμά τον Γ. Παπανδρέου (22%), ενώ το 21% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ