Παρασκευή 15 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κάθε ανοχή τη μετράνε συνενοχή

Του Κώστα Μητρόπουλου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Του Κώστα Μητρόπουλου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Ετσι που λες. Ωσπου να ζητήσεις ο ίδιος να σε σφάξουν για να αγιάσεις θα σου πιπιλάνε το μυαλό απ' το πρωί ως το βράδυ για το πόσο σύμφωνος είσαι με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Μην και ξανοίξεις καθόλου. Μην και δεις ότι είναι σικέ το παιχνίδι των αντιθέσεων κυβέρνησης - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ.

Από πού κι ως πού, δηλαδή, το «κάτι πρέπει να γίνει» που λες καθημερινά, σημαίνει ότι λες «ναι» στην κατάργηση του 8ωρου, ότι λες «ναι» στα ακόμα περισσότερα κέρδη για τα αφεντικά;

Οπως, από πού προκύπτει ότι για τους βιομήχανους είναι «πρόσκαιρο όφελος» η κατάργηση του 8ωρου;

Οτι ανησυχούν είναι δεδομένο (σκέψου, χτες φτάσανε να βγάλουν στο μεϊντάνι τον ΓΑΠ να σκιαμαχεί με τον Χριστόδουλο την ώρα που ο κόσμος καίγεται...)

Ανησυχούν, όχι όμως για τις δηλώσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ στα διάφορα γκάλοπ.

Αυτό που τους ανησυχεί είναι ότι όλο και περισσότεροι ψάχνουν διέξοδο. Κι από κοντά, ότι όλο και πιο πυκνά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, αναφέρεται πλέον ως δεδομένος άλλος πόλος.

Κατά τ' άλλα, αναμενόμενο: Τον έδερναν μέχρι θανάτου γιατί ήταν Πακιστανός. Και θα συνεχίσουν έτσι όσο αντί να παλεύεις τον εχθρό, θα βλέπεις τον εαυτό σου σαν μέρος μιας συμμαχίας που απλά κάνει λάθη. Δεν είναι λάθος οι αποφάσεις των ιμπεριαλιστών. Οχι! Η σφαγή είναι μελετημένη. Το διαίρει και βασίλευε είναι μελετημένο. Απεμπλοκή μπορεί να υπάρχει μόνο παλεύοντας ενάντια στον ένοχο. Κι αυτό περιέχει βία. Το ξόρκισμά της οδηγεί σε πασιφισμούς που μόνο παράταση δίνουν στο έγκλημα.

Ναι, τα σκοτωμένα παιδιά συνεγείρουν. Και όταν χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινη ασπίδα, τότε από τους ναζί, τώρα από τους Αμερικανούς. Και όταν αμέριμνα γίνονταν χαλκομανίες στους τοίχους των καταφυγίων της Βαγδάτης όπου τρύπωναν οι «έξυπνες βόμβες».

Εχει πολλή βία η συνέχεια. Το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι: Πόσο πιο γρήγορα η λαϊκή συμμαχία και συσπείρωση ενάντια στον ιμπεριαλισμό, θα ισχυροποιηθεί τόσο και έτσι που να μην αφήνει περιθώρια στον εχθρό να εξασφαλίζει την ανοχή των ίδιων των θυμάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ