Παρασκευή 15 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΣΕΙΔΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οι διακοπές είναι δικαίωμα

Από την Κυριακή 15 Ιούλη έως και τις 30 Ιούλη, η Πανσπουδαστική ΚΣ αναλαμβάνει τη λειτουργία της κατασκήνωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Κάθε χρόνο χιλιάδες φοιτητές και άλλος κόσμος επισκέπτεται την κατασκήνωση που κάθε φοιτητική παράταξη έχει την ευθύνη της λειτουργίας της για μία περίοδο του καλοκαιριού.

Οπως σημειώνει η ΠΚΣ, «η κατασκήνωση αυτή αποτελεί κατάκτηση του κινήματος και μέχρι τώρα έχει γλιτώσει από τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης». Η ΠΚΣ εμπόδισε στην πράξη κάθε απόπειρα επιβολής εισιτηρίου και διεκδικεί περισσότερα κονδύλια. Ειδικότερα, φέτος που οι Πρυτανικές Αρχές μαζί με ΔΑΠ - ΠΑΣΠ προσπάθησαν να οδηγήσουν την κατασκήνωση σε ιδιωτικοοικονομική λειτουργία αναθέτοντάς τη στην εταιρία αξιοποίησης και διαχείρισης της περιουσίας του ΑΠΘ, η ΠΚΣ αντιστάθηκε, πέτυχε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και να μην επιβαρυνθούν οι φοιτητές. Θεωρώντας τις διακοπές αναφαίρετο δικαίωμα, καλεί τους φοιτητές σε συντονισμένο αγώνα για: Διατήρηση του δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα της κατασκήνωσης - καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ποσείδι, αύξηση των δαπανών για την κατασκήνωση, δωρεάν διαμονή για τους μεταπτυχιακούς, δωρεάν σίτιση για όλους, μέτρα στήριξης των φοιτητών και των οικογενειών τους προκειμένου να μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης τις ημέρες που θα τη λειτουργεί η ΠΚΣ περιλαμβάνει: 15/7 Συναυλία με Blues και Rock μουσική. 16/7 Ρεμπέτικη βραδιά με το Β. Κασούρα. 18/7 Προβολή της ταινίας «Ολα είναι δρόμος» του Π. Βούλγαρη. 19/7 Προβολή της ταινίας «Metropolis». 20/7 Βιβλιοπαρουσίαση. 22/7 Γλέντι με λαϊκή παραδοσιακή μουσική. 23/7 Ροκ συναυλία. 25/7 Προβολή της ταινίας «Ας περιμένουν οι γυναίκες». 30/7 Προβολή της ταινίας «Amore Peros».

Επίσης η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ διοργανώνει στο χώρο δύο προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, στις 21/7 για την Παιδεία και στις 27/7 για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νέων και Φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ