Παρασκευή 15 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΣΟΥΔΑ
Αξιώνουν νέες «διευκολύνσεις» οι Αμερικανοί

Προβλέπουν αυξημένη «δραστηριότητα» και ζητάνε νέες «διευκολύνσεις» οι φονιάδες

US Navy

Προβλέπουν αυξημένη «δραστηριότητα» και ζητάνε νέες «διευκολύνσεις» οι φονιάδες
Τη δημιουργία υπόγειου αγωγού καυσίμου για τη μεταφορά κηροζίνης, από το Μαράθι στην «Αμερικανική Ευκολία» του Μουζουρά, ζητά επίσημα το Αμερικανικό Ναυτικό, τόσο από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και το Δήμο Ακρωτηρίου. Μάλιστα το ίδιο αίτημα, σε παλιότερη επίσκεψή του στα Χανιά, είχε υποβάλλει και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τόμας Μίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας,(ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ 14/7/2005), οι Αμερικανοί ζητούν να εγκαταστήσουν από το Μαράθι μέχρι τη βάση Μουζουρά δικό τους αγωγό, μεγαλύτερης δυνατότητας από αυτόν που σήμερα τους εξυπηρετεί, αλλά ανήκει στο ΝΑΤΟ, για τον εφοδιασμό με καύσιμα κυρίως των αεροσκαφών, που με μεγάλη συχνότητα φτάνουν στη βάση καθημερινά.

Η νέα αυτή απαίτηση των Αμερικανών έχει ήδη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ακρωτηρίου, χωρίς όμως να καταληχθεί ακόμα τίποτα, αφού υπήρξαν ηχηρές διαφωνίες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η επανεξέταση του αιτήματος. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν σε καμιά περίπτωση ο αγωγός να είναι υπέργειος για λόγους ασφαλείας και για αποφυγή της διαδικασίας αγοράς γης που θα ήταν χρονοβόρα.

Οπως όλα δείχνουν λοιπόν, οι Αμερικανοί φονιάδες και το ΝΑΤΟ χρειάζονται επιπλέον διευκολύνσεις από τη χώρα μας, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να επιτελούν το δολοφονικό τους έργο κατά λαών, αμάχων και παιδιών, στο όνομα της, δήθεν, αντιτρομοκρατικής τους εκστρατείας. Ετσι, μετά την απαίτηση για τη δημιουργία ΝΑΤΟικού εκπαιδευτικού Ναυτικού Κέντρου στη Σούδα για την εκπαίδευση των ναυτικών μονάδων της Συμμαχίας, θέλουν, επιπρόσθετα, να τους «φτιάξουμε» και υπόγειο αγωγό καυσίμων για τη διευκόλυνσή τους. Και, βέβαια, οι ελληνικές κυβερνήσεις δίνοντας συνεχώς εξετάσεις υποτέλειας στα πολεμικά γεράκια του ΝΑΤΟ, τρέχουν να εκπληρώσουν κάθε τους επιθυμία. Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όχι μόνο θετικά στέκεται, απέναντι στις νέες απαιτήσεις των Αμερικανών, αλλά έχει ήδη εγκρίνει το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, που θα δοθεί για βελτίωση της οδοποιίας από το Πεδίο Βολής μέχρι και το Μαράθι, αφού ο δρόμος, λόγω και της μεγάλης κίνησης βαρέων οχημάτων, έχει υποστεί ζημιές.

Ολα λοιπόν φανερώνουν περίτρανα ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν παίρνουν υπόψη τους την επιθυμία και απαίτηση του ελληνικού λαού να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες από τη χώρα μας, αλλά συντάσσονται εξ ολοκλήρου με τους ιμπεριαλιστές, συμμετέχοντας με κάθε διευκόλυνση στις δολοφονικές τους επιθέσεις σε βάρος των λαών ή τρέχοντας να εκπληρώσουν κάθε τους απαίτηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ