Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι μάχες καλά κρατούν

ΑΓΚΥΡΑ.- Παρά το ότι οι πληροφορίες «βγαίνουν» από τη νοτιοανατολική Τουρκία με μεγάλη καθυστέρηση, στοιχειοθετούν την εικόνα της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων. Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις ναρκών την περασμένη βδομάδα στο Σιρνάκ. Το Σάββατο, η οργάνωση Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν (ΤΑΚ) ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε εργοστάσια στο Κοτσαέλι, τραυματίζοντας 20 ανθρώπους. Επίσης το Σάββατο, η οργάνωση Δυνάμεις Λαϊκής Αμυνας (HPG) ανακοίνωσε ότι σκότωσε 5 στρατιώτες και τραυμάτισε επτά την 22η Ιουνίου, σε αντίποινα για το θάνατο του Φαχρετίν Ινάν.

Σε διαφορετικής τάξης εξελίξεις, έγινε γνωστό ότι το Ιδρυμα Ατομικής Ενέργειας της Τουρκίας προγραμματίζει την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών στη χώρα έως το 2017.

Τέλος, χτες εισαγγελέας ζήτησε ποινές ισόβιας κάθειρξης σε βάρος τεσσάρων κατηγορουμένων που φέρονται ενεχόμενοι στις βομβιστικές επιθέσεις το Νοέμβρη του 2003 στην Ιστανμπούλ με στόχο τα κεντρικά της τράπεζας HSBC και το Βρετανικό προξενείο, που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων. Στην υπόθεση δικάζονται άλλοι περίπου 65 «ύποπτοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ