Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-

Με την απαίτηση του παγώματος του νόμου 1615, που ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την ιδιωτικοποίηση και των εναπομεινάντων δημόσιων εταιριών και βιομηχανιών, άνοιξε χτες ο χορός των κινητοποιήσεων και της εθνικής μέρας διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Πρένσα Λατίνα, παρά την «απάθεια» του βιομηχανικού τομέα, στις διαδηλώσεις λαμβάνουν μέρος το Εθνικό Μέτωπο για την Υπεράσπιση της Εθνικής Κληρονομιάς και της Δημόσιας Περιουσίας, η Εθνική Ομοσπονδία Αγροτών, το Μέτωπο για την Υπεράσπιση της Ζωής και της Ανεξαρτησίας και το Συντονιστικό των Οργανώσεων των Μικροϊδιοκτητών Γης.

Αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν και άλλες πόλεις ήταν οι κινητοποιήσεις της πρώτης ημέρας, που οι συντονιστές ερίζουν ότι πρόκειται απλώς για το πρώτο στάδιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων, που στόχο έχουν να αντισταθούν στην παράδοση της δημόσιας περιουσίας στις πολυεθνικές.

Εάν η κυβέρνηση όντως προχωρήσει στο σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε όπως τονίζουν οι διοργανωτές θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ ριζοσπαστικότερες μορφές πάλης μέχρι να αποσυρθεί οριστικά ο νόμος. Τέλος, σήμερα η Κάτω Βουλή συζητά το επίμαχο νομοσχέδιο που ήδη έχει εγκριθεί από τη Γερουσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ