Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τακτική παράλυσης και περιθωριοποίησης της ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»

Την τακτική παράλυσης και περιθωριοποίησης της ΕΣΗΕΑ, όπως άλλωστε, κάνουν και στην ΠΟΕΣΥ, με την άρνηση να συγκροτήσουν προεδρείο, φαίνεται πως επιλέγουν οι παρατάξεις «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος», «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» και «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι». Ετσι, χτες, στην τρίτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τη συγκρότηση προεδρείου, οι παραπάνω παρατάξεις αρνήθηκαν, μια ακόμα φορά να εκλέξουν προεδρείο, παρά το γεγονός ότι στα σοβαρά ζητήματα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές.

Με ανακοίνωσή της η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία», τρίτη δύναμη που έχει εκλέξει δύο συμβούλους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τις μικροπαραταξιακές και προσωπικές επιδιώξεις και την υποκριτική στάση των άλλων παρατάξεων, υπογραμμίζοντας την ευθύνη τους για τη μη συγκρότηση προεδρείου. Κάτι που οδηγεί σε παράλυση την Ενωση, τη στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα του κλάδου οξύνονται στο έπακρο και η εργοδοτική - κυβερνητική επίθεση εξελίσσεται σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων.

«Οσοι έχουν οδηγήσει σε πλήρη ανυπαρξία και διάλυση εδώ και επτά μήνες την ΠΟΕΣΥ, δυστυχώς, στο όνομα των μικροπαραταξιακών και προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών, επιχειρούν, τώρα, να κάνουν το ίδιο και στην ΕΣΗΕΑ», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται, σε άλλο σημείο: «... Για όσους "συγκρότηση Προεδρείου σημαίνει "διανομή θέσεων - καρεκλών", το πρόβλημα είναι καθαρά αριθμητικό, δηλαδή τα "κουκιά". Που σημαίνει ότι, όποιοι επιδιώκουν να γίνουν ντε και καλά πρόεδροι, αδιαφορώντας για το συγκεκριμένο υπάρχοντα συσχετισμό, είτε δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, είτε ταυτίζονται με τις απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές που κυριαρχούν.»

«... Ως "Μαχόμενη Δημοσιογραφία", υπογραμμίζεται, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι μέχρι σήμερα διακηρύξεις, οι θέσεις και κυρίως η πρακτική των συγκεκριμένων δυνάμεων, αποκλείουν - σε ό,τι μας αφορά - κάθε δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης. Αντίθετα, στην πράξη έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι, ανεξάρτητα από τις φραστικές διακηρύξεις και τα λόγια, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, στην ουσία εξυπηρετούν την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, προς όφελος των εργοδοτών. Γι' αυτό αποτελεί υποκρισία ολκής το γεγονός "να τα βρίσκουν" στα μείζονα ζητήματα και να επιχειρούν να διαχωριστούν στη συγκρότηση. Οπως είναι υποκρισία η ίδια παράταξη να έχει εντελώς διαφορετικές θέσεις για τη συγκρότηση στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ».

Η "Μαχόμενη Δημοσιογραφία", και σήμερα, όπως και πριν από τις εκλογές, μιλά μόνο μία γλώσσα: αγωνιζόμαστε για την πραγματική Ενωση Συντακτών, διεκδικούμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις διαδικασίες της ΕΣΗΕΑ, στοχεύουμε στην ανατροπή όλων των κατεστημένων αντιλήψεων... Οι μέχρι σήμερα διακηρύξεις, οι θέσεις και κυρίως η πρακτική των συγκεκριμένων δυνάμεων που δίνουν - παραβλέποντας τα μείζονα ζητήματα - τη μάχη της καρέκλας, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου στην ΕΣΗΕΑ ή την ΠΟΕΣΥ, αποκλείουν κάθε δυνατότητα σύγκλισης», επισημαίνεται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ