Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λαϊκή παρέμβαση

Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8.30 το βράδυ, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα φιλοξενήσει μια διαφορετική, πολιτική αυτή τη φορά, συνάντηση. Θα υποδεχτεί στις κερκίδες του χιλιάδες μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από το Λεκανοπέδιο, εργατοϋπαλλήλους, μικρομεσαίους, νέους, στα πλαίσια της πλατιάς λαϊκής συγκέντρωσης στην οποία καλεί η ΚΕ του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την ΓΓ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συγκέντρωση προετοιμάζεται εδώ και καιρό πυρετωδώς ώστε η εικόνα που θα παρουσιάζει το Στάδιο το βράδυ της Δευτέρας, μια εικόνα μαζική και μαχητική, να ανταποκρίνεται στην προσδοκία και την ανάγκη να αποτελέσει μια πρώτη αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων και των συμμάχων τους, στον κυβερνητικό πέλεκυ που αποψιλώνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οσο περισσότεροι συναντηθούμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τόσο πιο ηχηρή η «απάντηση» σε μια πολιτική που μας θίγει όλους και για το λόγο αυτό το κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση δεν πρέπει να αγνοηθεί από κανένα. Μια θέση στις κερκίδες θα περιμένει εκείνον ο οποίος μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά θέλει να αγωνιστεί για σταθερή, μόνιμη δουλιά για όλους, με ελεύθερο χρόνο, με δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Εκείνον που κατανοεί ότι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι φιλική για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα. Που κατανοεί πως ο ευρωενωσιακός δήθεν μονόδρομος δεν είναι ο δικός του δρόμος.

Στις κερκίδες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θέση θα βρουν όλοι όσοι κατανοούν την ανάγκη της αντίστασης σ' αυτή την πολιτική, που θα παρεμποδίζει την εφαρμογή της και συγχρόνως θα ανοίγει το δρόμο για φιλολαϊκές εξελίξεις. Ολοι όσοι κατανοούν πως η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, η οργάνωση, η ενότητα, η κοινή δράση των ριζοσπαστικών δυνάμεων, η κοινή δράση με το ΚΚΕ, είναι ένα πρώτο βήμα και αφετηρία για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα φέρουν στην ημερήσια διάταξη την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Θέσεις θα υπάρχουν ακόμα και για όσους απλά αγανακτούν και αναζητούν διέξοδο, τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και τη διάθεσή τους να υπερασπίσουν κεκτημένα δικαιώματα.

Σε όλους αυτούς, που είναι πάρα πολλοί, το ΚΚΕ απευθύνεται με το κάλεσμα της συμμετοχής στη συγκέντρωση, ανοίγει μαζί τους διάλογο για την ανάγκη η οργή και δυσαρέσκειά τους να εκφραστούν με απεγκλωβισμό τους από το δικομματισμό και ενίσχυση του ΚΚΕ - στον αγώνα, στην κάλπη, παντού! Με αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικάτα, στους συλλόγους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο τότε θα υπάρξει αντίκρισμα, γιατί η πλουτοκρατία και τα κόμματά της υπολογίζουν το λαό μόνο όταν τον φοβηθούν. Ας πάρουμε λοιπόν όλοι το δρόμο που θα μας οδηγήσει τη Δευτέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Χιλιάδες λόγοι επιβάλλουν την παρουσία μας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ