Κυριακή 19 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις
  • Σήμερα το πρωί στις 10.30 θα διεξαχθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Χαλκιδικής, καθώς και το πρωτάθλημα για μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού. Επίσης, το απόγευμα στις 18.00 στην κεντρική πλατεία θα δώσουν αγώνα «σιμουλτανέ» ο GM Σ. Μαριάνοβιτς και ο MF Θ. Τσορμπατζόγλου.
  • Την επόμενη Κυριακή 26 Ιούνη (μέχρι 2 Ιούλη) θα διεξαχθεί στο Πλέπι Ερμιονίδος - Ξενοδοχείο Porto Hydra - το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων στις κατηγορίες 8-10-12-14 και 16 χρόνων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, θα παιχτούν 9 γύροι σε 7 ημέρες. Η φιλοξενία περιλαμβάνει 7 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή για όσους έχουν προκριθεί από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών. Οσοι δεν έχουν προκριθεί και επιθυμούν να αγωνιστούν, θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα. Πληροφορίες και συμμετοχές στο διεθνή διαιτητή Σωτήρη Λογοθέτη, τηλ. 6947-324933.
  • Ενδιαφέρουσα συνάντηση έγινε στην έδρα της FIDE στην Αθήνα, μεταξύ μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Ενωσης Επαγγελματιών Σκακιστών (ACP) παρά τα αισθητά σημάδια διάλυσης και οικονομικής κατάρρευσης της τελευταίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία τριών μελών της FIDE (του αντιπροέδρου της και προέδρου της ΕΣΟ Γιώργου Μακρόπουλου, του Γεωργιανού GM Αζμαϊπαρασβίλι και του Γκέλφερ) και δύο μελών της ACP (του Γάλλου Ζοέλ Λοτιέ και του Ρώσου Πάβελ Τρεγκούμποβ). Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η μορφή του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το σύστημα βαθμών αξιολόγησης, οι έλεγχοι ντόπινγκ και ηλεκτρονικών συσκευών, τα προσχεδιασμένα αποτελέσματα και άλλα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ