Κυριακή 12 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσωπο με πρόσωπο, με τους εργάτες, στους χώρους δουλιάς, συζητώντας για την ουσία των προβλημάτων του λαού και τη διέξοδο, που προτείνει το ΚΚΕ. Οι φωτογραφίες από πρόσφατες περιοδείες του Κόμματος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στην ΠΥΡΚΑΛ
Πρόσωπο με πρόσωπο, με τους εργάτες, στους χώρους δουλιάς, συζητώντας για την ουσία των προβλημάτων του λαού και τη διέξοδο, που προτείνει το ΚΚΕ. Οι φωτογραφίες από πρόσφατες περιοδείες του Κόμματος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στην ΠΥΡΚΑΛ
Η έλλειψη της οποιασδήποτε ουσιαστικής αναφοράς και διαλόγου στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την οποία προκάλεσαν ουσιαστικά από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μια συζήτηση, η οποία επιβεβαίωσε και δικαίωσε πλήρως τόσο την καταγγελία της, από την πλευρά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ως ενός δικομματικού θεάτρου έντονης υποκρισίας, όσο και την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Τη σφραγίδα και τον τόνο της ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης, που διανθίζεται από τεχνητές φραστικές οξύτητες και εντυπωσιοθηρικές κορόνες, έδωσαν από την πρώτη μέρα της συζήτησης ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το παράδειγμά τους ακολούθησαν οι υπουργοί και οι βουλευτές των δυο κομμάτων, εναλλασσόμενοι στο βήμα της Βουλής. Μη έχοντας ουσιαστικές πολιτικές διαφορές μεταξύ τους, αναδείκνυαν και κατάγγελλαν επιμέρους χειρισμούς και κινήσεις, κατηγορώντας οι μεν τους δε για ανικανότητα, ανευθυνότητα, έλλειψη συνεννόησης και συντονισμού, φαυλότητα και ρουσφετολογία, κλπ., κλπ. αντλώντας τα σχετικά περιστατικά και παραδείγματα από τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ οι πρώτοι και από τα ανάλογα φαινόμενα της σημερινής διακυβέρνησης οι δεύτεροι. Στο πλαίσιο αυτό, οι όποιες αναφορές υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε λαϊκά και κοινωνικά προβλήματα αποτελούσαν απλώς το περιτύλιγμα της δικομματικής υποκρισίας και κοροϊδίας, στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Πολύ περισσότερο, που έγινε και πάλι φανερή η προσήλωση, η εμμονή και η συμπόρευσή τους στη λογική του «ευρωμονόδρομου», στη διαβόητη ανταγωνιστικότητα και στους «νόμους της αγοράς», στην πολιτική των αντιλαϊκών και αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, στις αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις, στη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα για τους εργαζόμενους και στις πολύμορφες παροχές και προνόμια για τους κεφαλαιοκράτες και την πλουτοκρατία.


Η αυλαία του τριήμερου θεάτρου της δικομματικής υποκρισίας στη Βουλή θα πέσει σήμερα τα μεσάνυχτα με την αναμενόμενη ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους βουλευτές της ΝΔ. Τίποτε, όμως, δε θα έχει αλλάξει στη ζοφερή πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός. Εκτός απ' το γεγονός πως όλα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή πρόσθεσαν ακόμη περισσότερες, απτές και χεροπιαστές, αποδείξεις της ανάγκης απεγκλωβισμού των εργαζομένων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, της καταδίκης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής τους.



ICON


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδιο «διάσωσης» και αποπροσανατολισμού(2008-10-21 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ υποκρισίας(2007-07-20 00:00:00.0)
Παραιτήσεις υπουργών ζητά το ΠΑΣΟΚ(2006-02-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-06-11 00:00:00.0)
Τα δικομματικά...(2005-06-09 00:00:00.0)
Δικομματικός καβγάς για τις προσλήψεις(2005-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ