Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι κανόνες της «Αυγής»

«... Πτυχές της προσωπικότητας του Στ. Καλλέργη φώτισαν ο τ. υπουργός Γ.Α. Μαγκάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Πολύδωρας, ο ιστορικός Χρ. Τσιντζιλώνης (ο μόνος που επιχείρησε να μειώσει το έργο κάνοντας κριτική από τις θέσεις του ΚΚΕ)...».

«Δείτε σήμερα στις 10 το βράδυ από τη ΝΕΤ το τέταρτο επεισόδιο της εξαιρετικά καλοδουλεμένης δουλειάς του Στέλιου Κούλογλου για τον "Κομμουνισμό, τη μεγάλη ουτοπία του 20ού αιώνα... "Ο πάπας δεν κάνει ποτέ λάθος" είναι ο τίτλος του επεισοδίου...».

Και τα δυο αποσπάσματα είναι από τη χτεσινή «Αυγή» και, μάλιστα, από την τελευταία της σελίδα. Κι όπως, βλέπετε, η προσαρμογή στους κανόνες του... ανανεωτικού εκσυγχρονισμού είναι πλήρης. Οτιδήποτε συκοφαντεί το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα, αναμασώντας τα γνωστά από δεκαετίες αντισοσιαλιστικά παραμύθια και... επιχειρήματα, διογκώνοντας υπαρκτές ή ανύπαρκτες αδυναμίες και προβλήματα και αποσιωπώντας πλήρως την τεράστια και πολύμορφη προσφορά, είναι μια «εξαιρετικά καλοδουλεμένη δουλειά». Οτιδήποτε προσπαθεί να κάνει μια αντικειμενική προσέγγιση των εξελίξεων και να υπερασπιστεί την πρώτη μεγάλη απόπειρα των εργαζομένων, να κατακτήσουν τα ουράνια, είναι απορριπτέο.

Μπράβο παιδιά και σ' ανώτερα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ