Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Με την ευκαιρία της 60ής επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών ξεδιπλώνονται τις επόμενες μέρες σ' όλη τη χώρα πολύμορφες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

-- Στα Γιάννενα η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και τα τοπικά Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων του ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση, σήμερα, Σάββατο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη (πλατεία Ομήρου).

-- Η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση-συζήτηση στη Λιβαδειά, αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Φίλιππος» με θέμα: «Οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης». Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Σερρών πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ. Εμπρός με τους λαούς ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό. 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

- Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών οργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, αύριο, Κυριακή. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Αλεξάντερ». Θα μιλήσει η Νίκη Δραμανίδου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Το Παράρτημα Αγίας Βαρβάρας της ΠΕΑΕΑ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης και το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τη συντριβή του φασισμού, τη Δευτέρα 23 του Μάη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (προφήτη Ηλία). Θα μιλήσει ο ιστορικός Ν. Παπαγεωργάκης.

-- Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 60 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τα εκατομμύρια των εργατών που θυσιάστηκαν στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 του Μάη στις 7 μ.μ. στο πάρκο Γεωργιάδη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

Στο Λασίθι

Εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό γιορτασμό των 60 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ και της επετείου της Μάχης της Κρήτης οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου.

Αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, σε συνεργασία με το Παράρτημα Αγίου Νικολάου της ΠΕΑΕΑ, θα γίνει εκδήλωση στο Μνημείο Αντίστασης στο ΛΗΜΕΡΙ - ΚΡΟΥΣΤΑ.

Την Τετάρτη 25 του Μάη στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου - Αγιος Νικόλαος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου θα εκλεγεί και Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης.

Την Κυριακή 29 του Μάη στις 11 το πρωί θα γίνει πορεία από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας (πλατεία Παπαγεωργίου) με στάση στο μνημείο της Αντίστασης (μάνδρα Καλύβα) για κατάθεση στεφάνου. Η πορεία θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή που ακολούθησαν οι αγωνιστές στις 24/3/1945 και χτυπήθηκαν από τους δοσίλογους, με 8 νεκρούς, 12 βαριά τραυματίες και χιλιάδες κακοποιημένους. Στο τέλος της πορείας θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο χώρο θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Παράρτημα Ιεράπετρας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ