Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ
Σε... τεντωμένο σκοινί

Τα ...ξαναλένε σήμερα Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Sportidea

Τα ...ξαναλένε σήμερα Ολυμπιακός και ΑΕΚ
Στο «Γ. Καραϊσκάκης» διεξάγεται σήμερα (19.00, ΝΕΤ) ο επαναληπτικός ημιτελικός, μια αναμέτρηση που δίκαια έχει χαρακτηριστεί πρόωρος τελικός. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, με στόχο αμφοτέρων - ο καθένας για τον εαυτό του - την εξασφάλιση της παρουσία τους στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπου θα γίνει 21/5 ο τελικός. Το απριόρι ντέρμπι ενισχύουν και άλλες παράμετροι, κάνοντάς το ακόμα πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον.

Ο γηπεδούχος, με την επικράτησή του στο ΟΑΚΑ, έχει προβάδισμα, το οποίο θέλει να εκμεταλλευτεί. Η πρόκριση, εκτός από βήμα πιο κοντά στον έναν από τους στόχους του, θ' αποτελέσει σημαντική ψυχολογική ενίσχυση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και (θεωρητικά) βάλσαμο στην τεταμένη - εσωτερικά - ατμόσφαιρα. Σε περίπτωση αποτυχίας, σύμφωνα με τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», η απώλεια της πρόκρισης θα είναι το λιγότερο κακό. Προπονητής και παίχτες γνωρίζουν τα δεδομένα και δηλώνουν έτοιμοι, με τη βοήθεια και των οπαδών του, να φτάσουν στο στόχο. Μικροπροβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Οκκάς, Τζόρτζεβιτς, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και οι δύο θα βρίσκονται στη διάθεση του Μπάγεβιτς.

Στην πλευρά της ΑΕΚ, χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες, παρουσιάζονται αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά και στηριζόμενοι στην απόδοση του 2ου ημιχρόνου, στον πρώτο ημιτελικό, θεωρούν ότι έχουν τις δυνατότητες ν' ανατρέψουν τα δεδομένα. Εκτιμούν ότι στα υπέρ τους είναι και πως το άγχος θα βρίσκεται στην «ερυθρόλευκη» πλευρά, μια και αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε ν' απολογηθούν, ανεξάρτητα από την έκβαση του παιχνιδιού. Ο Σάντος υπολογίζει τους Αλβες, Ασουνσάο όχι όμως τον Μάλμπασα (θλάση στον αριστερό προσαγωγό). Οσο για τον Κατσουράνη, θα μάθει λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα αν θα παίξει (οι γιατροί πιστεύουν ότι θα μπορέσει, έστω και με ένεση).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ