Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Παντού... ντέρμπι

Κρίσιμο το σημερινό παιχνίδι για ΠΑΟ και ΑΕΚ

Sportidea

Κρίσιμο το σημερινό παιχνίδι για ΠΑΟ και ΑΕΚ
Κατακόρυφα ανεβάζει την αγωνία η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, αφού μόλις δυο στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και τα πράγματα παραμένουν ρευστά είτε για τις ομάδες της κορυφής είτε για αυτές που διεκδικούν θέση στην πρώτη οκτάδα των πλέι οφ, αλλά και για εκείνες που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει σήμερα είναι το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), όπου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, με τις δυο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους. Για τους «πράσινους» το παιχνίδι αποτελεί μια πολύ καλή πρόβα τζενεράλε ενόψει της συμμετοχής τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, αλλά και μια ευκαιρία να σφραγιστεί η πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο «Ζοτς» έχει τονίσει σε όλους, ότι πρώτα υπάρχει η ΑΕΚ και μετά ο ημιτελικός με τη Μακάμπι Τ.Α. Ο Σέρβος τεχνικός, ωστόσο, μπορεί να χαμογελάει εν μέρει, καθώς είδε τη Δευτέρα τον Γιάκα Λάκοβιτς να δίνει το «παρών» στην προπόνηση, όχι όμως και τον Χατζηβρέττα, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται στους προσαγωγούς.

Αντίθετα οι «κίτρινοι» διεκδικούν μια θέση στην πρώτη τετράδα και φυσικά η νίκη αποτελεί μονόδρομο για αυτούς. Αλλωστε πολλές είναι οι ομάδες που έχουν κοινό στόχο με την Ενωση και φυσικά καραδοκούν για στραβοπάτημα. Πάντως εκείνο που προβληματίζει τον Φώτη Κατσικάρη είναι το γεγονός ότι η ομάδα του θυμίζει... νοσοκομείο. Σίγουρα εκτός συμμετοχής έχουν τεθεί οι Τσιάρας - Κακιούζης, ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί για τον Νίτσεβιτς, αλλά και για τον Αντιτς. Επιστρέφουν πάντως οι Μπέιλι - Μπορούσης.

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Αρη, θέλοντας τη νίκη που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα και θα τον ξαναβάλει στο δρόμο της οκτάδας. Το ίδιο επιδιώκουν όμως και οι Θεσσαλονικείς, προκειμένου να διατηρηθούν στα... υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Ντέρμπι για γερά νεύρα και στη Ν. Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος χρειάζεται τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα (τέταρτη θέση), ενώ ο Μακεδονικός έχει παρόμοιες αναζητήσεις, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την τέταρτη θέση.

Με αντίθετους στόχους κοντράρονται Ιωνικός ΝΦ/Αμαλ. και Απόλλων Πατρών, καθώς οι γηπεδούχοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώση στην Α2, ενώ οι φιλοξενούμενοι κυνηγούν την οχτάδα. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο ΠΑΟΚ, υποδεχόμενος τη ΜΕΝΤ στην Πυλαία, με στόχο να εκμεταλλευτεί «στραβοπατήματα» των βασικών του αντιπάλων για την τετράδα. Στο «Ιβανώφειο» ο Ηρακλής θα φιλοξενήσει τον Πανελλήνιο. Τέλος, η Ολύμπια Λ. που «καίγεται» για το ροζ φύλλο αγώνα υποδέχεται το Μαρούσι.

Εξαιτίας του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι αγώνες ορίστηκε κοινή ώρα έναρξης στις 17.00.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ