Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Μονόδρομος η διεκδίκηση λύσεων

Τον καταυλισμό στον Περισσό επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής

Την ανάγκη της ενότητας και της αγωνιστικής διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων τους, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, ο οποίος επισκέφτηκε προχτές, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, το συνοικισμό των σεισμοπαθών Νέας Ιωνίας στον Περισσό.

Τα φώτα της δημοσιότητας μπορεί να μη στρέφονται πλέον πάνω στα θύματα του σεισμού της 7ης Σεπτέμβρη 1999, ωστόσο τα προβλήματά τους δεν έχουν τελειώσει. Αντίθετα, πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Ο φόβος για τα κρύα του χειμώνα πέρασε, για να αντικατασταθεί όμως απ' αυτόν της ζέστης, που μετατρέπει τα κοντέινερ από λαμαρίνα σε... φούρνους μικροκυμάτων. Ελλειψη κλιματιστικών, αναγκαίων για την επιβίωση μέσα στα κοντέινερ, προβληματικές αποχετεύσεις, απουσία υγειονομικής περίθαλψης, ήταν από τα πρώτα προβλήματα που κατέθεσαν οι κάτοικοι στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Και βέβαια, η μεγαλύτερη αγωνία για το πότε θα τελειώσει οριστικά το μαρτύριό τους και θα επιστρέψει ο κόσμος στα σπίτια του ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των κατοίκων και στα λόγια τους προς τους κομμουνιστές που τους επισκέφτηκαν.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης που συναντάτε δε λύνονται από προσφορές-ελεημοσύνη των ιδιωτών. Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η συνέχιση της ταλαιπωρίας και της ανασφάλειας που σας διακατέχει από τότε που ο σεισμός σάς άφησε άστεγους. Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει άμεσο και οριστικό τέλος. Ομως, δε θα το κάνει αν εσείς δεν πιέσετε, μαζικά, μαχητικά, μέσα από τους συλλόγους σας», τόνισε ο Ν. Γκατζής μιλώντας στους κατοίκους του καταυλισμού.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή οι κομμουνιστές στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων, προωθώντας τα αιτήματά τους στη Βουλή, δίνοντας μάχες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε ολόκληρο το κοινωνικό πεδίο, καταδεικνύοντας συνεχώς την πολιτική προέκταση του προβλήματος. «Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είπε ο Ν. Γκατζής, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι εσείς οι ίδιοι είστε αυτοί που πρέπει πρώτοι απ' όλους να δραστηριοποιηθείτε».

Παίρνοντας το λόγο ο Π. Τσουκαλάς, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας και επικεφαλής της «Πανδημοκρατικής Δημοτικής Κίνησης», δεσμεύτηκε ότι τα αιτήματα των κατοίκων του συνοικισμού θα τεθούν από την παράταξη στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ κάλεσε και τους εκπροσώπους τους να είναι παρόντες για να απαιτήσουν οι ίδιοι τα αιτήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι συνεχίζουν το μαρτύριο των σεισμόπληκτων(2023-06-29 00:00:00.0)
Να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών στις λαϊκές περιουσίες(2021-09-29 00:00:00.0)
Μετατραυματικό στρες στους καταυλισμούς(2000-09-12 00:00:00.0)
Κοινή δράση και αγώνας(2000-02-23 00:00:00.0)
Πολίτες β' κατηγορίας στις Σέρρες(1998-06-13 00:00:00.0)
Περιμένουν ακόμα...(1997-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ