Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΟΥ
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό

Δε θα ψηφίσει κανέναν από τους υποψήφιους δημάρχους και δε θα συμμετάσχει σε θέσεις ευθύνης άσκησης της δημοτικής αρχής, αλλά θα συνεχίσει τη δράση της μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα συμβούλια των οργανισμών

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο βολιώτικο λαό, η «Δημοτική Κίνηση Βόλου» διατυπώνει με σαφήνεια τις θέσεις της για την εκλογή του νέου δημάρχου, που θα γίνει αύριο, ύστερα από την παραίτηση από το αξίωμα του Μ. Κουντούρη, όσο και τη στάση που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα, μέχρι τη λήξη της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι της «Δημοτικής Κίνησης Βόλου», επισημάνθηκε ότι η επιδείνωση της κρίσης στο δήμο θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν δεν προχωρούσε σε παραίτηση ο τέως δήμαρχος Βόλου Μ. Κουντούρης, ο οποίος είχε καθήκον να παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της τετραετίας, να αγωνιστεί συλλογικά για το ξεπέρασμά της και για τη λύση των προβλημάτων, παρά τις όποιες δυσκολίες συναντούσε, αποκαλύπτοντας συνάμα πρόσωπα και πολιτικούς φορείς που εναντιώνονταν στο έργο του δήμου. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι οι κύριοι υπαίτιοι της κρίσης, δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ και όσοι κρύβονται πίσω τους, αντί να απολογούνται για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους, προβάλλουν ως διεκδικητές του δήμου και εγγυητές της ενότητας και τολμούν, μάλιστα, να εγκαλούν άλλους για πρόθεση διάλυσης της δημοτικής πλειοψηφίας σε περίπτωση αυτονόμησής τους, θέλοντας, έτσι, να κάνουν και άλλους συνένοχους στις επιδιώξεις τους.

Τονίστηκε, δε, ότι δυστυχώς και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ιδίως οι φερόμενοι ως υποψήφιοι δήμαρχοι, στη μέχρι τώρα θητεία τους, αλλά και κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν ανέλαβαν καμιά σοβαρή πρωτοβουλία για αποσόβησή της, όμως, ενδιαφέρθηκαν παρασκηνιακά να συγκεντρώσουν ψήφους για την εκλογή τους, την ώρα που η «Δημοτική Κίνηση Βόλου» κατέβαλε συντονισμένες προσπάθειες για την ανάκληση της παραίτησης του δημάρχου, αποδεικνύοντας με τη στάση τους ότι δε συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις να αποτελέσουν φερέγγυα διάδοχη λύση για τη δημοτική πλειοψηφία και το πρόγραμμά της.

Η «Δημοτική Κίνηση Βόλου», επισημάνθηκε, θέλει ακόμα μια φορά να θυμίσει το λαό του Βόλου ότι πρωτοστάτησε στη στήριξη του Μιχάλη Κουντούρη και συνέβαλε με υπεύθυνο τρόπο στη διαμόρφωση του προγράμματος της «Δημοτικής Συμμαχίας» και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Βόλου επιβράβευσε αυτή την προσπάθεια και ανέδειξε το συνδυασμό με επικεφαλής τον Μ. Κουντούρη, Δημοτική Αρχή της πόλης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όμως, οι αρνητικές εξελίξεις ανέτρεψαν ριζικά τα δεδομένα αυτής της επιλογές.

Καταλήγοντας, στη συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Κίνησης Βόλου» υπογράμμισαν ότι σήμερα βασικός πόλος της δημοτικής πλειοψηφίας δεν υπάρχει και, ενόψει της εκλογής του νέου δημάρχου, η ΔΗΚΙΒ δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει κανέναν από τους υποψήφιους και δε θα συμμετέχει σε θέσεις ευθύνης άσκησης της δημοτικής εξουσίας και θα συνεχίσει τη δράση της μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα συμβούλια των οργανισμών, συμβάλλοντας με τον αγώνα της στη λύση των προβλημάτων του λαού της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ για παραχώρηση αίθουσας στη Χρυσή Αυγή(2015-05-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-09-25 00:00:00.0)
Συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων(1998-07-01 00:00:00.0)
Ο λόγος στους νέους(1998-06-24 00:00:00.0)
Τα "διαπλεκόμενα" αποφάσισαν(1998-05-19 00:00:00.0)
Προσπαθούν να αποενοχοποιήσουν την αντιδασική πολιτική(1997-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ