Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
Η έλλειψη προσωπικού αιτία των καθυστερήσεων

Στην έλλειψη προσωπικού οφείλονται τα προβλήματα στη διανομή της αλληλογραφίας και η πλημμελής εξυπηρέτηση του κοινού στο Νομό Αττικής. Την καταγγελία αυτή διατυπώνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Ν. Αττικής και προειδοποιεί ότι αν δεν παρθούν μέτρα θα προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων ζητάει άμεσα την πρόσληψη 250 τουλάχιστον ταχυδρομικών διανομέων στο Νομό Αττικής. Σημειώνει μάλιστα ότι η εργασία τους γίνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες και η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο χάρη στην προσφορά των ταχυδρόμων, που ξεπερνάει τις φυσικές τους αντοχές. Δυστυχώς - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - κυβέρνηση και διοίκηση, φαίνεται ότι ικανοποιούνται μόνο από τα οικονομικά αποτελέσματα και αδιαφορούν για την ποιότητα των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το σωματείο καλεί τους πολίτες να τους συμπαρασταθούν στα αιτήματα, για την ποιοτική ταχυδρομική εξυπηρέτησή τους.

Από την πλευρά της η ΟΜΕ-ΕΛΤΑ προαναγγέλλει «δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις», για να αντιμετωπίσει την άρνηση κυβέρνησης και διοίκησης ΕΛΤΑ να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον οργανισμό. Ομως, οι ημερομηνίες και η τακτική των κινητοποιήσεων θα εξειδικευτούν σε... έκτακτη συνεδρίαση.

  • Αποζημίωση μέχρι 12.000 δρχ. για περιπτώσεις πλημμελούς παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών. Η αποζημίωση θα καταβάλλεται σε περίπτωση αποδεδειγμένης απώλειας ταχυδρομικού αντικειμένου ή σε περίπτωση ολικής καταστροφής του. Για καθυστέρηση στην επίδοση απλού συστημένου θα καταβάλλεται αποζημίωση 100 δρχ. για κάθε μέρα καθυστέρησης και για απώλεια, κλοπή ή καταστροφή ασφαλισμένου ταχυδρομικού αντικειμένου με δηλωμένη αξία, το ποσό της αποζημίωσης θα είναι αυτό που δηλώθηκε από τον αποστολέα. Αν παρέλθουν έξι μήνες μετά την κατάθεση του ταχυδρομικού αντικειμένου, δεν ισχύει η αξίωση αποζημίωσης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ