Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπαθούν να πείσουν για «νέα σελίδα»

Η εκλογή των νέων προσώπων στο Πολιτικό Συμβούλιο και η ταμπέλα της «ανανέωσης» που έβαλε σ' αυτή τη διαδικασία ο Γ. Παπανδρέου, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, τη «νικηφόρα πορεία» για την ανάληψη εκ νέου της εξουσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στις χτεσινές δηλώσεις τους έσπευσαν να αναγάγουν τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των κορυφαίων οργάνων, σε αφετηρία για την «αλλαγή» του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου με την ομιλία του στο σώμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάριζε ότι κόμμα του θα στηρίξει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση, αναλώνοντας την αντιπολιτευτικό του λόγο σε μια ανούσια αντιπαράθεση γύρω από το επιμέρους θέματα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για μια... καινούρια μέρα.

Η νέα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συναντήθηκε χτες με τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και οι δυο τους μίλησαν «για νέα σελίδα του κινήματος».

Μάλιστα ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε βέβαιος ότι η νέα γραμματέας «θα πετύχει στα καθήκοντά της, και θα ανταποκριθεί στην πρόκληση για το ξαναχτίσιμο του ΠΑΣΟΚ», ενώ με τη σειρά της η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ξεκαθαρίζοντας τους στόχους του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα ανέφερε: «Πρόκειται για μια νέα αφετηρία σήμερα για το Κίνημά μας, για να ξαναμπούμε σε μια νέα νικηφόρα πορεία, σε ένα Κόμμα ανοιχτό, συμμετοχικό, όπως το θέλουμε κι όπως το ονειρευόμαστε».

Εξάλλου, μετά τη μερική ανατροπή της πρότασης του Γ. Παπανδρέου για τη συγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου και την εκλογή των Ν. Κατσέλη, Γ. Παναγιωτακόπουλου και Π. Κουκουλόπουλου, οι οποίοι δεν είχαν προταθεί από τον πρόεδρο, άρχισαν και οι... ενστάσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την είσοδο σ' αυτό της Αν. Γκερέκου και Μ. Δαμανάκη. Οι δυο βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες πήραν τις θέσεις με το μέτρο της ποσόστωσης που ισχύει στο ΠΑΣΟΚ για τις γυναίκες, δέχτηκαν τα «πυρά» πρώην κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ, κυρίως για τη μικρή «διαδρομή» τους στο κόμμα.

Η Ν. Κατσέλη με δήλωσή της στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να σκεφτεί, ότι δεν πρέπει έτσι με ένα χατζάρι να κόβει ανθρώπους και με ιστορία και με παρελθόν» και ο Π. Κουκουλόπουλος με συνέντευξή του στο «Φλας» ανέφερε ότι «η εκλογή του» διόρθωσε την παράλειψη του προέδρου.

Πάντως όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στη συντρηπτική τους πλειοψηφία υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, από χτες άρχισαν να αναζητούν νέους ρόλους και αναβάθμιση μέσα στο όργανο των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι θέσεις του οποίου έμειναν κενές με την είσοδο των συντονιστών στο Πολιτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ