Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στις 7μ.μ., στα Προπύλαια

Πέρασαν δυο χρόνια από την έναρξη αυτού που οι Αμερικανοί ονόμασαν «Σοκ και Δέος». Σοκ, όπως λέμε «συμμορία». Δέος, όπως λέμε «δολοφόνοι».

*

Το έγκλημα κατά του ιρακινού λαού και όλης της ανθρωπότητας που ξεκίνησε στις 21 Μάρτη 2003 συνεχίζεται.

*

Σε αυτά τα δυο χρόνια, 1.518 Αμερικανοί στρατιώτες γύρισαν πίσω με φέρετρο, ενώ οι τραυματίες εκτιμώνται μεταξύ 11 - 20.000 (www.antiwar.com). Ουδείς γνωρίζει το μέγεθος της ανθρώπινης καταστροφής που έχουν υποστεί οι Ιρακινοί. Μόνο κατά το βομβαρδισμό της Φαλούτζα, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι οι νεκροί ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό ξεπέρασαν τους 100.000...

*

Στο κατεχόμενο Ιράκ δεν ήρθε η «απελευθέρωση». Ηρθαν τα «Αουσβιτς» και τα «Νταχάου» των νέων «Ες - Ες». Τα βασανιστήρια στις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ είναι το μοναδικό είδος «δημοκρατίας» που εγκαθίδρυσαν στη χώρα οι Αμερικανοβρετανοί.

*

Στα δυο χρόνια του εγκλήματος έχουν διατεθεί 157 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της εισβολής και της κατοχής. Με αυτά τα χρήματα θα εξασφαλιζόταν ο εμβολιασμός όλων των παιδιών του κόσμου για 52 χρόνια, θα αντιμετωπιζόταν απολύτως η παγκόσμια πείνα για 6 χρόνια, θα χρηματοδοτούνταν παγκόσμια προγράμματα κατά του Εϊτζ για 15 χρόνια (www.globalsecurity.org).

*

Σε αυτό το έγκλημα, οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συμμετέχουν. Ενάντια σε αυτό το έγκλημα ο ελληνικός λαός διαδηλώνει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ