Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... πράσινα άλογα της οικολογίας

Να, λοιπόν, που οι δυνάμεις της ...«οικολογίας» έχουν τη δική τους αντίληψη για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας.

Η «ΑΥΓΗ» σε χτεσινό της ρεπορτάζ με τίτλο: «Σε εγκατάλειψη το Τατόι» αναφέρεται στις προτάσεις περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που υπάγεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει χορηγούς, μεταξύ άλλων, την «Κόκα Κόλα» και την ξενοδοχειακή εταιρία «Γκρεκοτέλ», αναφέροντας: «Την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του κτήματος Τατοΐου, περίπου τριάντα χιλιάδων στρεμμάτων, όπως και των εντός αυτού κτισμάτων, το συντομότερο δυνατόν, ανέδειξε χτες, σε συνέντευξη Τύπου η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διατυπώνοντας και συγκεκριμένες προτάσεις».

Από το ρεπορτάζ λείπουν βασικές πληροφορίες, όπως, για παράδειγμα, ότι η περιβαλλοντική οργάνωση «ανέδειξε» μεταξύ άλλων: την περίφραξη του χώρου και τη θέσπιση εισιτηρίου για να μπορεί κάποιος να μπαίνει σ' αυτόν, όπως και την κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Και, βέβαια, τη συμμετοχή επιχειρηματιών στην υλοποίηση των σχεδίων.

Λεπτομέρειες, θα πείτε. Ετσι πρέπει να 'ναι για την «ΑΥΓΗ», αφού, μάλλον, όσα επαγγέλλεται ο ΣΥΝ περί οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος είναι «πράσινα άλογα»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ