Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Σεβαστείτε κατοίκους και χώρο

Στη Βουλή το θέμα κατασκευής υποσταθμού της ΔΕΗ στην Πνύκα

Στην πρόθεση της ΔΕΗ να εγκαταστήσει υποσταθμό στην Πνύκα, μια «ανάσα» από τα σπίτια της περιοχής, αναφέρονται με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και Αντ. Σκυλλάκος.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται: «Σχέδια εγκατάστασης υποσταθμού έχει εκπονήσει η ΔΕΗ και ήδη προχώρησε στις πρωταρχικές χωματουργικές εργασίες μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας και συγκεκριμένα επί της οδού Αιγινήτου 30 και Φιγαλείας, σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από τα γειτονικά σπίτια. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι ανάστατοι βλέποντας την αδιαφορία από πλευράς της ΔΕΗ τόσο για τις τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους - αν τελικά προχωρήσουν τα έργα εγκατάστασης του υποσταθμού - όσο και για το γύρω αρχαιολογικό χώρο, με δεδομένο ότι δεν έχει εκπονηθεί ούτε καν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Πέραν της ΔΕΗ, που φέρει την ευθύνη γιατί προχωρεί στη συγκεκριμένη ενέργεια υποτάσσοντάς τη στη λογική της εξυπηρέτησης των διάφορων οικονομικών συμφερόντων που θα καλύψει ο υποσταθμός, την κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση δεδομένου ότι το έργο, όπως δηλώνει η ΔΕΗ, έχει την έγκριση της Α' Εφορείας Αρχαιοτήτων».

Οι υπουργοί ερωτώνται «εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση παύση των έργων κατασκευής του υποσταθμού σεβόμενη τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ