Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση Λινού για τις κατασχέσεις ΙΧ

Να αποσταλεί αμέσως η εγκύκλιος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας Αθ. Κανελλόπουλου για την κατάσχεση των αυτοκινήτων της περιφέρειάς του, οι οδηγοί των οποίων οδηγούν με μεγάλη ταχύτητα, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι δεν μπορεί άλλα να ισχύουν για τη μια περιφέρεια της χώρας και άλλα για άλλες περιοχές και ζήτησε άμεση και πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση, ώστε να αποφανθεί ο ίδιος για την ενιαία εφαρμογή των σχετικών διατάξεων σε όλη τη χώρα. Ουσιαστικά θα κρίνει, δηλαδή, αν είναι υπερβολικά αυστηρή η εγκύκλιος του Αθ. Κανελλόπουλου, ή αυτό το μέτρο πρέπει να ισχύει σε όλη τη χώρα.

Ο Αθ. Κανελλόπουλος, τις παραμονές των Χριστουγέννων, είχε εκδώσει εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία κατάσχονται τα αυτοκίνητα, όταν οι οδηγοί τους οδηγούν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 140 χιλιομέτρων, ή έχουν καταναλώσει αλκοόλ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Στο παρελθόν, ως προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είχε εκδώσει παρόμοια εγκύκλιο, η οποία είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ