Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο της κρατούμενης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος στις φυλακές Κορυδαλλού της Κ. Μπάιλα. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επικοινώνησε χτες με τον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Ε. Φλωράτο, ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Θεολογίτη.

Να σημειωθεί ότι για τις συνθήκες θανάτου της Κ. Μπάιλα διεξάγεται σχετική έρευνα. Πάντως, ο Δ. Λινός αναμένει το ταχύτερο δυνατόν την έκδοση πορίσματος, ώστε να υπάρξει συνέχεια, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Κ. Μπάιλα βρέθηκε νεκρή προχτές το πρωί μέσα στο κελί της! Πιθανολογείται ότι ο θάνατός της προήλθε από τη χρήση ναρκωτικών, αν και από την Αστυνομία είχε χαρακτηριστεί ως αιφνίδιος. Τον περασμένο Απρίλη η Κ. Μπάιλα βρέθηκε να είχε αποκρύψει στο σώμα της ναρκωτικές ουσίες και γι' αυτό το λόγο είχε μεταχθεί στις φυλακές Διαβατών. Πριν από λίγες μέρες μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή Πειραιά γι' αυτή την υπόθεση.

Πριν από δύο χρόνια, στις 31 Δεκεμβρίου 2002, παραμονή Πρωτοχρονιάς, είχαν πεθάνει από χρήση ναρκωτικών τρεις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ