Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας επιθυμεί η Τουρκία

Η Τουρκία επιθυμεί λύση, η οποία να διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να μην την αναγνωρίσει, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας πληροφορίες που φέρουν την Τουρκία να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση με σκοπό την επίτευξη λύσης του Κυπριακού μέχρι τον Οκτώβρη. Πρόσθεσε πως στο παρόν στάδιο δεν προτίθεται να επιδιώξει επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ότι είναι έτοιμος να συζητήσει ακόμα και αναθεώρηση του «σχεδίου Ανάν», ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ο Τ. Ερντογάν έχει κάνει πολλές δηλώσεις, αντιφατικές και ασαφείς.

«Αν δεν έχουμε επίσημη δήλωση, τόνισε, δεν μπορώ να σχολιάζω τι κατά καιρούς λέει ο κ. Ερντογάν είτε για εσωτερική κατανάλωση, είτε απευθυνόμενος προς άλλα αυτιά παρά στα δικά μας».

Ο Αλί Ταλάτ

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δήλωσε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την επίτευξη μιας λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Μιλώντας σε δεξίωση που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της 34ης επετείου της ίδρυσης του κόμματός του, ο Α. Ταλάτ δήλωσε ότι «η ειρήνη και η λύση είναι το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων, ύστερα από ηρωικό αγώνα πολλών χρόνων». Είπε, επίσης, ότι ο τουρκοκυπριακός λαός ψήφισε υπέρ του «σχεδίου Ανάν» και της ενσωμάτωσης με τον κόσμο και πρόσθεσε ότι το κόμμα του είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή.

Πρόσθεσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί προς επίτευξη μιας μόνιμης λύσης στο Κυπριακό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα βγει πρώτο, τόσο στις λεγόμενες βουλευτικές, όσο και στις λεγόμενες προεδρικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ