Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτικά εργαστήρια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΠΟΛΙΤΙΚΟ εργαστήριο» τα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη νέα ...σύλληψη που ανακοίνωσε στα στελέχη του ο Γιώργος Παπανδρέου. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι επιδόσεις τους σε φραστικά παιγνιδάκια δεν έχουν τέλος.

Σίγουρα, πάντως, αυτού του είδους οι «καινοτομίες» και τα ιδεολογήματα δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένουν οι εναπομείναντες «δελφίνοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλα ψάχνουν και άλλες καταστάσεις θέλουν να δημιουργήσουν...

Αλλωστε, ό,τι και αν λέει προς τα έξω το ΠΑΣΟΚ, οι συσχετισμοί και μόνον είναι το εξελίξιμο στοιχείο. Ολα τα άλλα είναι απλώς για να ...έχουνε κάτι να λένε.

ΚΑΤΑ ΤΑ άλλα, είναι ...«ανεξάρτητες αρχές». Ο λόγος για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που, φυσικά, είπε το τελικό «ναι» στο να μεταβιβάζονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία όσων ταξιδεύουν με την «Ολυμπιακή Αεροπορία».

Τώρα με τέτοιες αποφάσεις πώς δικαιολογείται ο τίτλος της αρχής, που μιλά για «προστασία» προσωπικών δεδομένων, μόνο ...μεταφυσικά μπορεί να εξηγηθεί. Το μόνο που προκύπτει ως βέβαιο είναι πως ο έλεγχος των ΗΠΑ στα δεδομένα του Ελληνα πολίτη είναι ...ανεξέλεγκτος.

ΩΣ «ΕΥΚΑΙΡΙΑ» για 5.000 ανέργους επιμένει να παρουσιάζει ο ΟΑΕΔ και κατ' επέκταση το υπουργείο Εργασίας την εκπόνηση νέων ευρω-προγραμμάτων για την επόμενη χρονιά. Η μόνη λεπτομέρεια που τους διαφεύγει είναι πως ...επιδοτούνται επιχειρήσεις.


Γρηγοριάδης Κώστας

Σίγουρα, τέτοια μέτρα είναι «ευκαιρία», αλλά για τους ...εργοδότες. Ευκαιρία να επιδοτηθούν, στη συνέχεια να προχωρήσουν σε μειώσεις προσωπικού και σε επέκταση της μερικής απασχόλησης, κι αν πάλι δεν ικανοποιηθούν υπάρχουν πάντα και οι επιδοτήσεις για ...να μετακομίσουν σε βαλκανική χώρα.

Είπαμε ...«ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» είναι το σύνθημα της κυβέρνησης. Μόνο, που το ...παθητικό που δημιουργούν θα το πληρώσουν και πάλι οι άνεργοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ