Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα τραγωδία με πρόσφυγες

Βυθίστηκε ανοιχτά της Σάμου δουλεμπορικό σαπιοκάραβο

Τρεις νεκροί ήταν μέχρι χτες βράδυ ο απολογισμός της νέας τραγωδίας με πρόσφυγες που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στη θάλασσα του Αιγαίου. Οι τρεις, μαζί με άγνωστο ακόμα αριθμό προσφύγων, Αφγανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διωγμένοι από τις βόμβες της... ιμπεριαλιστικής ανοικοδόμησης της πατρίδας τους, επιβιβάστηκαν σε ένα από τα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων, που δρουν ανεξέλεγκτοι, για το ταξίδι της ζωής.

Τα τρία πτώματα εντοπίστηκαν χτες το πρωί από ψαρά στη θαλάσσια περιοχή Γαλάζιο της Σάμου. Ο ίδιος ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές και στην περιοχή στάλθηκε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Από τις έρευνες εντοπίστηκαν στην ακτή του νησιού άλλοι 13 πρόσφυγες, όλοι άνδρες καλά στην υγεία τους. Ανάμεσά τους ήταν και ο Τούρκος «διακινητής», τον οποίο και συνέλαβαν. Από τις μαρτυρίες των προσφύγων φαίνεται ότι στο καράβι επέβαιναν περίπου 17 άτομα.

Μέχρι και αργά χτες το βράδυ διεξάγονταν έρευνες από στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ανθρώπων, χωρίς αποτέλεσμα. Οι 13 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Σάμου. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι ο ένας από τους 13 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί σήμερα το πρωί στο Γαλάζιο Σάμου, φέρεται ως διακινητής.

Ο ανωτέρω μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης δικογραφίας, πρόκειται να προσαχθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση ενός ακόμη λαθρομετανάστη, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ