Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 9052

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ «Ρ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
ΤΣΟΥΧΤΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε δημοτικά τέλη το 2005

Την τελευταία δεκαετία τα ανταποδοτικά τέλη σε πολλούς δήμους της χώρας έχουν αυξηθεί πάνω από 105%, ενώ νέες αυξήσεις έχουν αποφασιστεί και για το νέο χρόνο...

Νέα επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων προετοιμάζουν οι περισσότερες δημοτικές αρχές της χώρας για το 2005. Οπως αποκαλύπτει η έρευνα του «Ρ» ήδη, το ένα μετά το άλλο, τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το χορό των τσουχτερών αυξήσεων «ανοίγουν» οι διοικήσεις των δήμων που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ οι οποίες, εκμεταλλευόμενες και επικροτώντας την πολιτική των κυβερνήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προχωρούν σε υπέρογκες αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών. Εξαίρεση αποτελούν, ο δήμος Νίκαιας και ο δήμος Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, όπου τα τέλη είτε δεν αυξάνονται είτε μειώνονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ», σε μια σειρά από δημοτικά συμβούλια εγκρίθηκαν αυξήσεις που ξεκινούν από 2% και φτάνουν μέχρι... 16% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2005. Συνολικά την τελευταία δεκαετία, σε αρκετές περιπτώσεις, τα τέλη έχουν αυξηθεί πάνω από 105%, όπως στην περίπτωση της Αθήνας.


ΣΕΛ.  16   -   18

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 9-10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας

Τα πενήντα και πλέον εργατικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, την περασμένη Πέμπτη (9/12), η μαχητική κοινή κάθοδος χιλιάδων εργαζομένων, αγροτών με τη σημαία της ΠΑΣΥ, άλλων μικρομεσαίων, αλλά και η μαζική κινητοποίηση την άλλη μέρα (10 Δεκέμβρη) χιλιάδων φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, εκπαιδευτικών, για την Παιδεία, ήταν μια ακόμα δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στη διαρκή αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του εκφραστές.

Τα συλλαλητήρια και το διεκδικητικό τους πλαίσιο δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο πλατιά συσπείρωση, που θα σφυρηλατεί την ενότητα της εργατικής τάξης και την κοινωνική λαϊκή συμμαχία


ΣΕΛ.  2   -   3

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΚΚΑΣ από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, προσφέρει ως δεύτερη δόση 2.000 δολάρια στην Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ



ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΚΚ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κοινή δήλωση για την ΕΕ

Κοινή δήλωση του ΚΚ Τουρκίας και του ΚΚ Ελλάδας, σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Συνεχίζεται η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην γειτονική χώρα.


ΣΕΛ.  5,    32
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Εντείνεται η προσυνεδριακή δραστηριότητα

Συνεχίζονται εντατικά οι προσυνεδριακές διαδικασίες και ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος. Αρθρο του Δ. Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  10   -   13
ΑΓΟΡΑ
«Εισβολή»... Κινέζων ή πολυεθνικών;

Η φιλολογία για ..εισβολή «των Κινέζων» στην Ελλάδα αποτελεί ουσιαστικά το «φύλλο συκής» της ασύδοτης δράσης του μονοπωλιακού κεφαλαίου και σε χώρες της Ασίας.


ΣΕΛ.  20   -   21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ