Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Το «πλημμύρισαν» τα συμφέροντα!

Το τελικό πόρισμα του ΤΕΕ περιμένει ο υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις

Τα μεγαλοσυμφέροντα που ήθελαν «καθαρό» το χώρο στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου για να προχωρήσουν τα σχέδια τσιμεντοποίησής του οριοθέτησαν το χώρο κατασκευής του «Αττικού», με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο έλεος των πλημμυρών μετά από κάθε βροχή.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης» Χαϊδαρίου, μιλώντας στην τηλεόραση του «902», το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια μέρα ο «Ρ» είχε αποκαλύψει την έκθεση της τριμελούς του ΤΕΕ, που ανέλαβε να διερευνήσει τα αίτια των αλλεπάλληλων πλημμυρών του Αττικού νοσοκομείου. Στην έκθεση γίνεται λόγος για ανυπαρξία σχεδίων από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και ανάποδες κλίσεις, που οδηγούν στο πλημμύρισμα του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης, απαντώντας χτες σε ερώτηση για το «Αττικόν», είπε ότι θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, όταν παραλάβει το οριστικό πόρισμα του ΤΕΕ. Πάντως, μιλώντας το περασμένο Σάββατο στο ραδιόφωνο του «902», ο Θ. Δραγκιώτης, μέλος της τριμελούς επιτροπής του ΤΕΕ, είπε ότι χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον πλημμύρες.

Αλλού η ...ευλογία!

Ο Μ. Σελέκος, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του «902», θύμισε ότι άλλαξε τρεις φορές το σημείο της ανέγερσης του νοσοκομείου, γεγονός που ανάγκασε τον παπά που έκανε κάθε φορά αγιασμό να μονολογεί: «Μα, εγώ αλλού το εγκαινίασα την προηγούμενη φορά. Αλλού το ευλόγησα». Ετσι έγινε χωρίς καμιά μελέτη και χωρίς περιβαλλοντικά δεδομένα, π.χ., μια αντιπλημμυρική τάφρο στο Ποικίλον Ορος. «Κόπηκαν 3.000 δέντρα και αποχερσώθηκε το έδαφος, είπε ο Μ. Σελέκος. Γι' αυτό υπάρχει και το σαθρό έδαφος. Τα τοπογραφικά έγιναν μετά την έναρξη των εργασιών. Συνολικά, το έργο έγινε για τα μάτια του κόσμου, γιατί ήταν ένα πάγιο αίτημα η δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα. Ηθελαν να "καθαρίσουν" με αυτό το αίτημα, ώστε να έχουν ελεύθερο το μεγάλο φιλέτο των στρατοπέδων. Αυτό, βέβαια, φαίνεται με τα μέτρα που εξήγγειλαν τελευταία οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Ανάπτυξης, που μιλάνε για την τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου».

Κι άλλα χωρίς παράδοση

Πάντως, υπάρχουν κι άλλα νοσοκομεία, που τέθηκαν σε λειτουργία χωρίς να παραδοθούν επισήμως.

Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκει και το νοσοκομείο Πύργου, για το οποίο η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) του υπουργείου Οικονομικών έκρινε ότι πρέπει να επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση - η ανέγερση του νοσοκομείου ήταν συγχρηματοδοτούμενη - πέντε εκατομμύρια ευρώ. Το υπουργείο Υγείας έχει υποβάλει ένσταση για την επιτροπή.

Επίσης, δεν παραδόθηκαν, ακόμα, και τα χειρουργεία του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία». Ο Ν. Κακλαμάνης είπε ότι τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν στις αρχές του νέου χρόνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόταση για την αντισεισμική ενίσχυση των νοσοκομείων(2005-11-04 00:00:00.0)
Διεκδικούν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών(2005-05-06 00:00:00.0)
Ράντζα με Ολυμπιακές ...κορδέλες!(2004-08-05 00:00:00.0)
Ολυμπιακές αβαρίες στα νοσοκομεία(2004-08-03 00:00:00.0)
Ο Νικ. Κακλαμάνης...(2000-05-05 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση των στρατοπέδων(1999-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ