Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ποιος και για ποιο λόγο αντιπαλεύει τις επετείους

Το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ για την προσπάθεια κατάργησης της επετείου της Οχτωβριανής Επανάστασης

Σε ανακοίνωση της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) σχετικά με την πρόταση του φιλοκυβερνητικού κόμματος «Ενιαία Ρωσία» να καταργηθεί η επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης σημειώνονται τα εξής: «Οι βουλευτές του κόμματος "Ενιαία Ρωσία" με επικεφαλής τον Β. Μπογομόλοφ, γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος, από κοινού με τον Β. Ζιρινόφσκι, επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (ΦΔΚΡ), που εδώ και καιρό στηρίζει το κόμμα της εξουσίας, κατέθεσαν πρόταση νόμου για να καταργηθεί η αργία της 7ης του Νοέμβρη, η επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Το κόμμα "Ενιαία Ρωσία", που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της ενιαίας αντιδραστικής τάξης των ιδιοκτητών, που έριξε την ανάπτυξη της Ρωσίας τουλάχιστον 100 χρόνια πίσω, ακολουθώντας αυτή τη λογική της οπισθοδρόμησης, θέλει σήμερα να σβήσει από τη μνήμη του λαού όλα τα γεγονότα που κάνουν ορατό το ενδεχόμενο του άλλου κοινωνικού συστήματος.

Η επιδίωξη να διατηρήσουν τις λεγόμενες δημοκρατικές επιτεύξεις, τις οποίες η αρπακτική μειοψηφία χρησιμοποιεί για την προσωρινή κυρίαρχη θέση της, ώστε να εξασφαλίζει την ευημερία της και με τη χρήση της βίας, σπρώχνει το φιλοκυβερνητικό κόμμα να υποβάλλει νομοσχέδια σαφώς παράλογα και προσβλητικά για εκατομμύρια Ρώσους πολίτες.

Μία από αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους είναι η προσπάθεια της "Ενιαίας Ρωσίας" να καταργήσει το γιορτασμό της 7ης Νοέμβρη ως μέρας της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Αυτή η προσπάθεια είναι πλήρως λογική για τους "αποστάτες", τους ανθρώπους που αντικατέστησαν την Κόκκινη σημαία με την τρικολόρε του Βλάσοφ, του συνεργάτη του Χίτλερ. Σημαντικό είναι πως η προκειμένη πρωτοβουλία γεννήθηκε ακριβώς την περίοδο της άμεσης προετοιμασίας για το γιορτασμό των 60 χρόνων από τη νίκη του σοβιετικού λαού κατά του χιτλερικού φασισμού στο μεγάλο πατριωτικό πόλεμο.

Η υλοποίηση των προθέσεων της "Ενιαίας Ρωσίας" είναι σαν να διακόπτει τη λογική της αμοιβαίας σχέσης των ηρωικών και τραγικών γεγονότων της ιστορίας της πατρίδας μας, και θέλει να κρύψει το αληθινό βαθύ νόημα του κατορθώματος του σοβιετικού λαού. Είναι γνωστό πως στις σημαίες των στρατιωτικών τμημάτων που υπερασπίστηκαν την ελευθερία, την ειρήνη, τη δημοκρατία κι ανεξαρτησία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο από τη θανάσιμη συμπλοκή με το απόσπασμα κρούσης του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, τον χιτλερικό φασισμό, ήταν γραμμένο: "Για τη Σοβιετική Πατρίδα!".

Χωρίς τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση η νίκη κατά του φασισμού θα ήταν αδύνατη! Γιατί τη νίκη την κέρδισε ακριβώς η σοβιετική γενιά των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων οι κομμουνιστές και οι κομσομόλοι, οι οποίοι από τους πρώτους ξεσηκώθηκαν στον αγώνα. Η προσπάθεια να σβηστεί από τη μνήμη η Επανάσταση σημαίνει διαστρέβλωση της Ιστορίας, της μνήμης για τη νίκη, είναι προσβολή των πεποιθήσεων και της πίστης εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι κύριοι που υπηρετούν την εξουσία, τα κόμματα "Ενιαία Ρωσία" και ΦΔΚΡ, προσπαθούν να ποδοπατήσουν το ηθικό του μεγάλου λαού κι αναγκάζονται όλο και περισσότερο να στηρίζονται στην απροκάλυπτη βία. Στην αντισοβιετική τους μέθη κήρυξαν τον πόλεμο κατά των μνημείων, των συμβόλων, των επετείων, κατά της ίδιας της Ιστορίας. Ομως, αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται πολύ. Ο λαός έχει το δικαίωμα να ανατρέψει εκείνη την εξουσία, που δε σέβεται ούτε το λαό, ούτε την Ιστορία του», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ