Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας

Motion Team

«Μετά την επανεκλογή του Μπους ο αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της Κούβας πιστεύουμε ότι θα γίνει πιο σκληρός με στόχο να ανατραπεί το σοσιαλιστικό σύστημα», δήλωσε χτες στη Θεσσαλονίκη ο πρέσβης της Κούβας στη χώρα μας, Χόρχε Κεσάδα.

Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν έτοιμα σενάρια για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Κούβα και πιθανά να επιταχύνουν τα σχέδιά τους για τη μετατροπή του Νησιού της Επανάστασης σε «δημοκρατία» τύπου Αφγανιστάν και Ιράκ, κι αυτό μπορεί να το επιχειρήσουν ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση.

«Μπροστά στους κινδύνους που ορθώνονται, όλος ο λαός της Κούβας είναι προετοιμασμένος να αποκρούσει κάθε απόπειρα του ιμπεριαλισμού να επιτεθεί κατά της χώρας του και του ηγέτη του, Φιντέλ. Είναι αποφασισμένος να προασπίσει το δικαίωμά του να επιλέγει ο ίδιος τους ηγέτες του, να αποφασίζει μόνος του για το μέλλον του χωρίς τις υπαγορεύσεις της υπερδύναμης», τόνισε ο Χ. Κεσάδα.

Ο πρέσβης της Κούβας υπογράμμισε επίσης τη μεγάλη διπλωματική επιτυχία που είχε πρόσφατα η χώρα του στην εξωτερική πολιτική, όταν στον ΟΗΕ 179 χώρες ψήφισαν κατά του εμπάργκο και μόνο 4 χώρες (ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και το Ισραήλ) ψήφισαν υπέρ. Πρόσθεσε ότι παρόλο τον αποκλεισμό η οικονομία της χώρας του κάνει τα τελευταία χρόνια σίγουρα βήματα και έχει αφήσει τα πιο δύσκολα χρόνια στις αρχές του '90.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ