Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΡΕΝΙ ΧΑΡΛΙΝ
Εξορκιστής - Η αρχή του κακού

Τι κρίμα που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ούτε θεός ούτε διάολος, για να εξαγριωθούν, αμφότεροι, με τους σαδιστές «δημιουργούς» του καινούριου Εξορκιστή και, από κοινού, να τους βουτήξουν από το σβέρκο και να τους χώσουν μέσα στους εμετούς και στα περιττώματα που δημιούργησαν.

Μόνον τότε υπήρχε ελπίδα να απαλλαγούμε από το φασισμό της εικόνας. Μιας εικόνας εμετικής και τρισάθλιας. Καθώς δείχνει ό,τι πιο άρρωστο και αηδιαστικό μπορεί να βάλει ο νους σας. (Σε καμία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ταινία, με καλλιτεχνικό έργο. Δεν εξετάζουμε τέτοια περίπτωση).

Ποιος νοιάζεται για την «ιστορία» και τις ανοησίες, που λέγονται στην ταινία; Για τους σταυρούς και τα ξόρκια; Για το «καλό» και το «κακό» και τις άλλες αρλούμπες; Αυτά είναι πταίσματα! Εδώ έχουμε να κάνουμε με αιμοβόρους μαχαιροβγάλτες. Με προπομπούς του πολέμου του Ιράκ. Με ανακριτές του Γκουαντανάμο. Με προμηθευτές άγριων ναρκωτικών. Με ταγματασφαλίτες της βίας. Ελεος! Αυτός δεν είναι κινηματογράφος και ας χρησιμοποιεί τη γλώσσα του.

Παίζουν (οι συνένοχοι): Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέιμς Ντ' Αρσι, Ιζαμπέλα Σκορούπκο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ