Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Ηλεκτρονικοί έλεγχοι

Ηλεκτρονικά αρχεία θα διατηρεί το υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά στις ποσότητες των οπωροκηπευτικών που διακινούνται από τις λαϊκές αγορές, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών, της διοίκησης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στα αρχεία θα περιλαμβάνονται στοιχεία για την απόκτηση της άδειας πωλητή (π.χ. η καλλιεργούμενη έκταση όσον αφορά στους παραγωγούς) και όσα προκύπτουν από τους ελέγχους που διενεργούνται στις λαϊκές αγορές.

Σκοπός του υπουργείου, δήλωσε ο Γ. Παπαθανασίου, είναι να υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσης και σύγκρισης ανά πάσα στιγμή των στοιχείων που δηλώνονται αναφορικά με τις ποσότητες σε συνδυασμό με τις εκτάσεις που δηλώνουν οι παραγωγοί πωλητές, ώστε να διευκολύνεται ο εντοπισμός των ψευτοπαραγωγών, καθώς και των επαγγελματιών πωλητών που μεταπωλούν αδιάθετες ποσότητες στους παραγωγούς.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης από κοινού με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ετοιμάζει τις προδιαγραφές νέων πάγκων για τις λαϊκές αγορές. Σ' αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η επιδότηση μέρους του κόστους της απόκτησης από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ