Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Κοπιάζει για «παράδεισο»... επενδυτών

Δεδομένη και η αύξηση του αριθμού των «τουριστικών περιοχών», δηλώνει ο υπουργός

Μια πολύ μικρή... γεύση από τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο του θα υλοποιήσει τη δεδομένη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού, έδωσε χτες ο Δ. Αβραμόπουλος, αναφέροντας ότι πρόκειται να συγκροτηθεί στο υπουργείο Τουρισμού «Διεύθυνση Απλοποίησης Διαδικασιών και Τουριστικών Επενδύσεων». Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε λόγω της χτεσινής, Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, εκφράστηκε ποικιλοτρόπως η πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τις μεγάλες ξένες «επενδύσεις». Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Τουρισμού ότι «οφείλουμε να δώσουμε τέλος σε αυτή τη σκληρή άκαμπτη γραφειοκρατία, η οποία ορθώνει το τείχος της σε κάθε τέτοια φιλοδοξία». Με απλά λόγια, και η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τα χνάρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προτίθεται να επιτρέψει στους μεγάλους επενδυτές να χτίζουν όπου, όσο και όποτε θέλουν, με συνοπτικές διαδικασίες και μια καλή επιχορήγηση από το δημόσιο ταμείο.

Ηδη αυξήθηκε και το ποσό της διαφημιστικής «προβολής της χώρας», καθώς σύμφωνα με τον υπουργό έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ για να ενισχυθούν εμμέσως οι τουριστικές επιχειρήσεις, με τις μεγαλύτερες από αυτές να βρίσκονται και στην πλεονεκτικότερη θέση.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, δηλώθηκε από τον υπουργό ότι «πέραν των περιοχών που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως τουριστικοί προορισμοί, είναι καιρός να ανακαλύψουμε και καινούριους στη χώρα μας»! Επιβεβαιώθηκε έτσι και ο «Ρ», καθώς σε συνδυασμό με την αύξηση των «τουριστικών περιοχών» η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να απελευθερώσει πλήρως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ