Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Θα προστατευτούν οι σιτοπαραγωγοί;

Παρέμβαση του Κόμματος στη Βουλή

Το πρόβλημα των εξευτελιστικών τιμών και της διάθεσης της φετινής παραγωγής σιτηρών έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να πάρει άμεσα μέτρα για την προάσπιση του εισοδήματος των σιτοπαραγωγών.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, τονίζεται ότι περίπου 1.000.000 τόνοι σιτηρών φετινής σοδειάς παραμένουν απούλητα παρότι η τιμή του σιταριού είναι χαμηλότερη κατά 25% σε σχέση με πέρσι. Αναφορά γίνεται επίσης και στο γεγονός ότι οι μεγαλέμποροι μεγαλοεισαγωγείς κάνουν αθρόες εισαγωγές σιτηρών από άλλες χώρες. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται: «Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει έντονη αγανάκτηση στους σιτοπαραγωγούς που βλέπουν πως από το κύκλωμα σιτάρι - αλεύρι - ψωμί θησαυρίζουν οι μεσάζοντες, οι αλευροβιομήχανοι και οι μεγαλοαρτοποιοί, οι οποίοι έφτασαν την τιμή του ψωμιού στο 1,60 - 1,70 ευρώ/κιλό.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

-- Τι ενέργειες θα κάνει για τη διάθεση των σιτηρών με ικανοποιητικές τιμές και τη διασφάλιση βιώσιμου αγροτικού εισοδήματος στους σιτοπαραγωγούς;

-- Τι ενέργειες θα κάνει για να περιορίσει την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των αγροτών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ