Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παραμένουν τα χαφιεδοσυστήματα

Συλλαλητήριο διοργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τετάρτη

Αμανάτι στις πλάτες και του εργαζόμενου λαού του Πειραιά, σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, να αφήσει τα ηλεκτρονικά χαφιεδοσυστήματα και τα μέτρα καταστολής, που έχουν ζώσει απ' άκρη σ' άκρη το λιμάνι του Πειραιά και τις γύρω περιοχές του, παραβιάζοντας ατομικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες! Την παραμονή των συστημάτων αυτών ξεκαθάρισε χτες, ορθά - κοφτά, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, αναμασώντας τα γνωστά σαθρά και εν πολλοίς γελοία επιχειρήματα περί ασφάλειας των πολιτών. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της πειραιώτικης περιφέρειας προετοιμάζουν τη δική τους απάντηση στα εκτρωματικά κυβερνητικά σχέδια.

Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 8 του μήνα, οπότε και με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Λουδοβίκου, έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης δήλωσε στη διάρκεια της χτεσινής τακτικής συνέντευξης στους ναυτιλιακούς συντάκτες: «Τα συστήματα ασφαλείας θα μείνουν αμανάτι εδώ»! Συμπλήρωσε ότι «πληρώσαμε 40 εκατομμύρια ευρώ μόνο στο λιμάνι του Πειραιά» και χαρακτήρισε όλο αυτό το εκτρωματικό υπερδίκτυο παρακολούθησης και καταστολής ως «σημαντικές υποδομές» για την ασφάλεια του πολίτη, τις οποίες «θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε και προς όφελος της ελληνικής κρουαζιέρας και του τουρισμού», με άλλα λόγια για την εξυπηρέτηση και κυρίως διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Το γελοίο των επιχειρημάτων του υπουργού και συνολικά της κυβέρνησης της ΝΔ, περί «ασφάλειας των πολιτών», έγινε ιδιαίτερα αισθητό, όταν ρωτήθηκε, γιατί η κυβέρνηση και το υπουργείο δε δείχνουν την ίδια ευαισθησία για την ασφάλεια των πολιτών, όταν αυτοί βρίσκονται εν πλω με τα σαπιοκάραβα του στόλου των ακτοπλόων εφοπλιστών, όπου από την έλλειψη της στοιχειώδους συντήρησης και την παλαιότητά τους θέτουν σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. «Θα απαντήσω - είπε - με τον τετριμμένο τρόπο, με τον οποίο είθισται να απαντούν οι εκάστοτε υπουργοί σε συνεντεύξεις Τύπου. Η υπηρεσία κάνει ελέγχους και εκτάκτους ελέγχους για τα θέματα ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας των πλοίων της ακτοπλοΐας»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ