Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΑΜΕ
Να πληρώσουν κεφάλαιο και κυβέρνηση

Το Ολυμπιακό κόστος να το πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και η κυβέρνηση. Αυτή είναι η ξεκάθαρη απαίτηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος! Η αισχρή μεθόδευση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να χρυσοπληρώσουν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ τα ήδη πληρωμένα από τα χρήματά τους (μέσω του ΟΕΚ), σπίτια του Ολυμπιακού Χωριού, έχει προκαλέσει την οργή συνδικάτων και Ομοσπονδιών, που ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν αυτό το «σκάνδαλο».

«Δε συντρέχει κανένας λόγος να πληρώσουν οι εργαζόμενοι ούτε δραχμή επιβάρυνσης για τα σπίτια που θα διατεθούν με κλήρωση στο Ολυμπιακό Χωριό. Τα συγκεκριμένα σπίτια είναι χρυσοπληρωμένα από τους εργάτες και πρέπει να αποδοθούν σε αυτούς χωρίς καμία επιβάρυνση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Σημειώνει επίσης ότι η εξέλιξη αυτή, πέραν όλων των άλλων, δείχνει τα βάρη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που πρόκειται να πληρώσει ο λαός και υπογραμμίζει τη διασπάθιση χρήματος για να πλουτίσουν οι μεγαλοκατασκευαστές.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Η ΟΕΚΙΔΕ απορρίπτει αυτά τα σενάρια της κυβέρνησης που έχει την αποκλειστική ευθύνη μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ζητά να επιχορηγήσει η κυβέρνηση τον ΟΕΚ για το επιπλέον κόστος. Καλεί δε, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΟΕΚ, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές, οδήγησε τον Οργανισμό σε κατεύθυνση άσχετη με την αποστολή του. «Υπεύθυνη - συνεχίζει - για να πληρώσει το επιπλέον κόστος κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού είναι η κυβέρνηση». Η Ομοσπονδία καταγγέλλει και την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση για αυτήν την εξέλιξη και δηλώνει ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτραπεί αυτό το σκάνδαλο. Καλεί όλους τους δικαιούχους του ΟΕΚ αποφασιστικά να βάλουν φρένο σ' αυτή την ασυδοσία, συμμετέχοντας ενεργά στη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας(14/2/2012)
Εφ' όλης της ύλης παρέμβαση στον ΟΕΚ(19/11/2008)
Πληρώνουν το «μάρμαρο» της κρίσης(11/10/2008)
Κάνει «μπίζνες» για τους μεγαλοκατασκευαστές(15/2/2007)
Θύελλα αντιδράσεων από τα συνδικάτα(4/9/2004)
Προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις(4/9/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org