Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Κάνει «μπίζνες» για τους μεγαλοκατασκευαστές

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας για τις αποφάσεις από την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού

Οπως στην περίπτωση του «THE MALL» (φωτ.), στα έργα που καλείται να φτιάξει ο ΟΕΚ στο Βόλο, ζημιωμένοι θα βγουν ξανά οι δικαιούχοι του
Οπως στην περίπτωση του «THE MALL» (φωτ.), στα έργα που καλείται να φτιάξει ο ΟΕΚ στο Βόλο, ζημιωμένοι θα βγουν ξανά οι δικαιούχοι του
Σε εργαλείο εξυπηρέτησης πολιτικών και κυβερνητικών επιλογών, έχει μετατρέψει η κυβέρνηση τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Τις τελευταίες επιλογές της κυβέρνησης για τον Οργανισμό, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζόμενων δικαιούχων, αποκαλύπτει και καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς.

Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μπήκε το θέμα της απορρόφησης από τον ΟΕΚ της εταιρείας Α/Ε ΔΕΠΟΣ (Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας Σχεδιασμού), της οποίας το σύνολο των μετοχών κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για υπερχρεωμένη επιχείρηση, τα βάρη της οποίας θα πάρει πάνω του ο ΟΕΚ μετά την απορρόφηση.

Η κυβέρνηση - επισημαίνεται ακόμα - μπροστά στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2012 βάζει τον Οργανισμό δεύτερη φορά σε περιπέτεια, καθώς ο ΟΕΚ καλείται να κατασκευάσει μεσογειακό χωριό στην περιοχή Βόλου - Λάρισας, 400 κατοικιών, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των Αγώνων και μετά θα κληρωθούν σε δικαιούχους. «Η εμπειρία του Ολυμπιακού Χωριού - συνεχίζει - είναι αρκετή για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο Οργανισμός σπατάλησε δισεκατομμύρια για να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει το κράτος. Οι κατασκευαστικές εταιρείες θησαύρισαν, όπως και όλοι αυτοί που δραστηριοποιήθηκαν γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μάρμαρο όμως θα το πληρώσουν οι δικαιούχοι του Οργανισμού».

Η Ομοσπονδία απαιτεί «το κόστος των Μεσογειακών Αγώνων να το πληρώσουν όλοι αυτοί, που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα θησαυρίσουν απ' αυτήν τη διοργάνωση. Η αποστολή του Οργανισμού δεν είναι για να ξελασπώσει την κυβέρνηση, ούτε να κατασκευάζει υποδομές για να θησαυρίσει το κεφάλαιο».

Και μποναμάδες στους εργολάβους

Η αγορά από τον ΟΕΚ στρατοπέδων που δε χρησιμοποιούνται πια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η χορήγησή τους με τη μέθοδο της αντιπαροχής, που επίσης συζητήθηκαν στο ΔΣ, έρχεται σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, τονίζει η Ομοσπονδία, αφού «δεν είναι δυνατόν ο ΟΕΚ να συμβάλει στην τσιμεντοποίηση των πόλεων, δεν είναι δυνατόν να έρθει σε αντίθεση με το λαϊκό κίνημα, που παλεύει για την αξιοποίηση αυτών των χώρων στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ζωής των λαϊκών οικογενειών».

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων αναφέρεται ακόμα σε ερωτήματα που προκύπτουν από την απόκτηση της «Βαμβακουργίας Βόλου» από τον ΟΕΚ το 2001, ενώ για την αγορά συγκροτημάτων κατοικιών από κατασκευαστές εργολάβους, στην οποία προσανατολίζεται ο ΟΕΚ, υπογραμμίζεται ότι θα κοστίσει στον Οργανισμό πολλαπλάσια τιμή το τετραγωνικό μέτρο κατοικίας απ' αυτό που του στοιχίζει και είναι σίγουρο ότι θα θρέψει νέους «Μπολτζήδες». Η Ομοσπονδία Οικοδόμων δηλώνει ότι «οι επιλογές σας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των δικαιούχων. Θα μας βρείτε μπροστά σας, δε θα επιτρέψουμε να περάσουν αυτές οι επιλογές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ